REKRUTTERER TIL KRIG: Talsmann for "Profetens Ummah", Ubaydullah Hussain. Foto: NTB SCANPIX

Tar ikke hensyn til norsk lov: Rekrutterer norske muslimer til krig

(VG Nett) Talsmann Ubaydullah Hussain for «Profetens Ummah» åpner for at også mindreårige kan reise til Syria for å delta i jihad.

Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fredag ble det kjent at en norsk-muslimsk mann er drept i strid i Syria. Talsmann Ubaydullah Hussain for gruppen «Profetens Ummah», sier at de har hjulpet flere norske muslimer å reise til Syria for å krige.

- Profetens Ummah har bidratt til at flere brødre har reist til utlandet for å beskytte den muslimske befolkningen. Og disse modige brødrene har igjen motivert og veiledet, takket være Gud, andre brødre til å reise til våres land.

- Mener dere det er greit at personer under 18 år reiser fra Norge for å krige?

- I Islam er man voksen fra man når puberteten. Men en person må være fysisk og psykisk skikket for å delta i krig, sier Hussain.

- Hvorfor oppfordrer dere unge mennesker til å reise til Syria?

- I islamsk historie har det vært flere kriger hvor brødre helt ned i 14-15 år alderen har deltatt. Når muslimske land eller befolkning blir angrepet, er det en plikt for enhver muslim å bidra. Disse unge modige brødrene bør vekke imamene i Norge og ikke minst Islamsk Råd, sier Hussain, som anklager andre muslimer for å være lite handlekraftige:

Aktuelt å straffeforfølge

Politiets Sikkerhetstjeneste sier til VG at det kan bli aktuelt å straffeforfølge de som reiser til Syria for å kjempe.

- Også rekruttering, finansiering og oppfordringer til å begå slike handlinger kan rammes av terrorbestemmelsene, sier avdelingsdirektør Jan Glent.

KJEMPER HELLIG KRIG: Islamistiske krigere med svarte flagg under en begravelse i Aleppo i Syria, et av områdene opprørerne står sterkt. Foto: REUTERS

Tar ikke hensyn til norsk lov

Hussain sier at gruppen ikke tar hensyn til norsk lov når det gjelder slike aktiviteter.

- Med tillatelse fra Gud, skal vi gjøre alt som er i vår makt for å hjelpe våres muslimske brødre og søstre overalt i verden. Uavhengig av hva den menneskelagde norske loven tillater. Vår lojalitet ligger kun hos Gud og det er kun ham vi frykter. Intet annet, sier han i en e-post.

Han sier det er deres plikt å hjelpe muslimer i nød, både i Syria og andre land.

- Norge skal vite at vi eier ikke bare ord og demonstrasjoner, vi har, takket være Gud, også stor handlekraft. Nasjonalt og internasjonalt.

Han angriper også andre muslimer, som han anklager for å være passive.

- Det er skam at IRN er meget passive eller benekter den meget vanskelige situasjonen som den muslimske befolkningen i verden opplever. Sugerøret deres ligger dessverre altfor dypt i statskassen.

Foto:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder