VARSLER KAMPHANDLINGER: Ashton Carter, USAs forsvarsminister, peker på Raqqa og Ramadi som de viktigste IS-byene. Foto: Saul Loeb , Afp

USAs forsvarsminister varsler kamphandlinger mot IS på bakken

Forsvarsminister Ashton Carter uttalte tirsdag at USA kan komme til å gå inn i direkte kamphandlinger mot IS på bakkenivå.

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi kommer ikke til holde oss unna å støtte dyktige partnere i opportunistiske angrep mot IS, eller selv å gjennomføre slike oppdrag enten fra lufta eller ved direkte handlinger på bakkenivå, uttalte Carter foran Senatets forsvarskomité tirsdag.

I talen åpner forsvarsministeren ikke bare for å trappe opp støtten til IS-motstandere, men også for å gjennomføre egne operasjoner i Irak.

USA: IS rammes hardt av luftangrepene

Carter annonserte også «de tre R-ene» som skal bli nøkkelen til å bekjempe terrororganisasjonen.

Den første R-en går ut på å ta over IS-hovedstaden Raqqa i Syria. Det vil forsvarsministeren først og fremst få til ved å støtte syriske kurdere og arabere med utstyr og trening.

Den dramatiske historien om Ruth: Fra Senja til Raqqa – og tilbake igjen

Den andre R-en er Ramadi, hovedstaden i Anbarprovinsen i Irak, som IS overtok tidligere i år. Her er USA villige til å fortsette bombingen og å gå inn med bakkestyrker, skriver ABC7 News.

Den tredje R-en står for «raids», eller raid på norsk. Det var i forbindelse med dette punktet at forsvarsministeren uttalte at USA vil gå inn for flere raid både fra lufta og på bakken.

USA erklærte i september krig mot Den islamske staten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder