Fansen hedret Bowie med dans og sang i London

BRIXTON, LONDON (VG) «Let’s dance», sang David Bowie (1947-2016). Fansen tok oppfordringen etter rockelegendens bortgang søndag.

Artikkelen er over fire år gammel

– Ja, jeg er stor fan! Jeg er åtte år og liker ham godt, sier Lois Vincent (8) til VG.

Hun var mandag kveld på plassen ved The Ritzy kino og bibliotek i Brixton i London, stedet hvor David Bowie bodde sine første leveår. Søndag sovnet han stille inn, etter 18 måneder med kreft – en diagnose han holdt skjult for fansen.

– Det var en veldig tung beskjed å få, og det føltes naturlig for oss å komme hit, sier Lois’ mor, Panja Vincent.

LET’S DANCE: Lois Vincent (8) hadde tatt på seg Bowie-sminke og understreket at hun var stor fan av artisten overfor VG. Her danser åtteåringen foran The Ritzy i Brixton. Foreldrene Panja og Paul Vincent var også til stede. Foto: Helge Mikalsen , VG

Hundrevis danset

Hundrevis av mennesker varsamlet i Brixton for å minnes den avdøde superstjernen. Mens noen dro frem gitarene og spilte låtene, danset andre rundt. David Bowies musikk ulte ut av store høyttalere på plassen til danseglade fans, som ønsket å hedre Bowie ved å feire musikken hans.

– Nå skal vi danse og sørge sammen, sier 18 år gamle Phoebe Manley til VG.

Hun har vært fan av Bowie siden hun var seks år, og var ute for å hedre og hylle sin store helt sammen med venninnen Emily Strange.

Les også: David Bowie – det vandrende kunstverket

Rett overfor stedet hvor jentene står, står det skrevet «David Bowie – our Brixton Boy – RIP» på veggen. Folk i nærmiljøet er stolte av at Bowie kom fra stedet de er samlet.

Molly Ure (28) sier hun hadde håpet at rockestjernen skulle få anledning til å turnere med sin nye plate, som ble sluppet kun to dager før han døde.

– Han er en legende. Han er en så utrolig stor inspirasjon for alle artister og alle mennesker der ute. Det var en stor overraskelse at han var så syk, men det er fint å få være her i kveld, sier Ure.

TAKKNEMLIGE: David Bowie høstet mange lovord blant fansen VG traff i Brixton. Justin Perman og Molly Ure omtaler den avdøde artisten som fantastisk og til stor inspirasjon for andre. Foto: Helge Mikalsen , VG

Selvfølge å hedre ham

Ciara Moore (27) og Lloyd Bidder (29) mener det var en selvfølge å stille opp kvelden hele verden fikk vite om rockestjernen fra Brixtons bortgang.

– Jeg vil hedre ham. Jeg våknet i morges og fikk vite om det. Jeg tror alle har hørt på ham i ungdommen, og at musikken betyr mye for mange, sier Bidder, og Moore legger til:

– Vi var fans, og det føles veldig riktig å være her i kveld.

Det samme sier 45-årige Lee Hayes fra Brixton. Han vokste opp med Bowie på ørene.

– Han var briljant, fantastisk, utrolig. Han var livet mitt. Jeg har brukt så mange år på å høre musikken hans igjen og igjen. Det er ingen andre artister som har betydd like mye for meg, sier Hayes.

Les mer: Kjendisene i sorg over Bowies bortgang

– Hvorfor er det viktig for deg å være her i kveld?

– Dette er hjembyen hans. Han ble en verdensstjerne, men dette er hvor han kommer fra. Jeg kan faktisk ikke skjønne at han er borte. Det føles helt rart, og jeg klarer ikke ta dette innover meg, sier Hayes, som lørdag var ute for å feire Bowies 69-årsdag.

STJERNE: David Bowies sitat om hvordan han trodde han kom til å ha det etter sin bortgang skapte stor interesse blant fansen, som knipset bilder av bildet. Foto: Helge Mikalsen , VG

Sørget ved kunstverk

Også tidligere i dag var fans av Bowie samlet i Brixton, like ved et stort gate-kunstverk av den avdøde artisten.

En av dem rockestjernen endret livet til, er Urtema Dolphin (58). Hun husker Bowie fra da de vokste opp.

Send din siste hilsen til rockelegenden her!

– Det er vanskelig å beskrive hva han har betydd for meg fordi det er vanskelig å fatte et noen kan bety så mye i ens liv. Han har vært der hele tiden, og hans musikk har vært som et lydspor til mitt liv siden jeg var 13, forteller Urtema Dolphin (51) til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder