ENESTE OVERLEVENDE: Flyvertinnen Vesna Vulovic var den eneste overlevende i et flykrasj 26. januar 1972. Bildet er tatt i september samme år, ni måneder etter ulykken.
ENESTE OVERLEVENDE: Flyvertinnen Vesna Vulovic var den eneste overlevende i et flykrasj 26. januar 1972. Bildet er tatt i september samme år, ni måneder etter ulykken. Foto: AP

Overlevde verdens lengste fall - nå er hun død

UTENRIKS

Flyvertinnen ble historisk da hun overlevde et fall på ti kilometer da flyet hun satt i eksploderte i luften for snart 45 år siden.

Publisert: Oppdatert: 25.12.16 09:35

Nå er Vesna Vulovic død, 66 år gammel år gammel. Hun ble funnet død i sin leilighet i Beograd av venner, men dødsårsaken er ikke kjent, skriver nyhetsbyrået Tanjug.

Kvinnen fra det daværende Jugoslavia var bare 22 år gammel da hun jobbet på DC 9-flyet som i januar 1972 eksploderte over en landsby i det som den gangen var Tsjekkoslovakia. Flyet var på vei fra Stockholm til Zagreb.

Husker du? Fallskjermhopper overlevde fall fra 4000 meter

Ingen har tidligere vært så heldige som den serbiske flyvertinnen. Hun satt fastspent i flysetet i flyets haleseksjon da en skogvokter fant henne etter ulykken.

Hun var den eneste overlevende etter styrten. Etter nesten fire uker i koma våknet hun opp, og ble etter hvert helt skadefri.

Fallet på 10.000 meter førte henne i 1985 inn i Guinness rekordbok for å ha overlevd verdens lengste fall uten fallskjerm.

Les også: Mann påkjørt av bil, falt 15 meter ned i iskald elv - overlevde

Forklaringen hun hadde på mirakelet var enkel:

– Det var Guds vilje at jeg skulle overleve.

Da hun ble frisk etter ulykken, gikk hun tilbake til jobb i flyselskapet - denne gangen på kontor.

Hun husket aldri ulykken eller at hun ble reddet. I 2008 fortalte hun at det eneste hun husket var at hun hilste på passasjerer før flyet lettet. Det neste minnet var at hun våknet på sykehus med moren ved sin side, skriver The Guardian.

Kilde: VG/NTB

Her kan du lese mer om