Fly fra Oslo til Warszawa evakuert etter bombetrussel

Ryanair: Flyplassen tror det er en falsk trussel

En anonym innringer meldte inn bombetrussel mot et fly. Flypassasjerer fra Oslo til Warszawa ble evakuert.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg kan bekrefte at det var en krisealarm. Jeg kan ikke uttale meg mer, det må Ryanair gjøre, sier talsperson for Modlin flyplass til VG.

Ifølge polske medier måtte Ryanair-flyet med rutenummer FR7023 fra Rygge til Warszawa sjekkes ut ved ankomst grunnet mistanke om eksplosiver om bord. Det skriver den polske avisen TvN Warszaw.

– Vi fikk beskjed om at vi måtte evakuere fra flyplassen. Det er mange beskjeder, men stemningen er ganske rolig. Vi tar det med fatning, sier passasjer ved flyet, Jan Magne Andreassen på telefon fra Warszawa.
Sky News melder rundt klokken 10.45 at en person er pågrepet for den falske bombetrusselen.

– Det er ingenting som tyder på at vi har med en organisert gruppe å gjøre. Det ser mer ut som en uansvarlig spøk, sier politiets talsmann Mariusz Mrozek til den polske fjernsynskanalen TVN24.

Forrige uke:Falt trolig i døden fra passasjerfly

– Vi ble møtt med bombehunder

Det kom først meldinger om at flyet hadde nødlandet, men passasjer Jan Magne Andreassen sier flyet landet som normalt, men at de ble møtt midt på rullebanen.

– Informasjonen vi har fått et at det er ringt inn en bombetrussel mot flyet vi satt på, sier han til VG og legger til:

– Vi ble møtt med det som så ut bombehunder, og alt som var.

Alle som var om bord i flyet er evakuert, og på vei fra flyplassen ble de møtt av en stor utrykning av brannvesen og politi.

Les også:Fly falt 4000 meter da begge motorene streiken

VG har også vært i kontakt med Line Hallberg som skulle mellomlande i Warszawa.
– Før vi landet opplevde vi det som vi sto i kø for å komme inn til flyplassen. Vi landet litt utenfor, og fikk beskjed om at det kanskje var noe om bord på flyet. I ettertid har det vært litt mangel på informasjon.

Ryanair: – Falsk trussel

– Det er en klassisk bag-uten-eier-situasjon. Det er ingenting som tyder på at det er en reell trussel, sier talsperson for Modlin-flyplassen til VG.

VG har ringt Ryanair, og fått beskjed om at alle pressehenvendelser til Ryanair foregår via e-post. Dette svarer Ryanairs pressekontakt på e-post henvendelsen til VG:

«Warszawa Modlin flyplass mottok en anonym oppringning at det befant seg eksplosiver på Ryanair-flyet som skulle ta av fra Modlin til Oslo klokken 08.40 lokal tid.

Sikkerhetspersonell på flyplassen beordret inspeksjon av flyet, som ennå ikke hadde begynt ombordstigning, og lukket alle innlandsflyginger som et sikkerhetstiltak. Flyplassen mener å tro at dette er en falsk trussel og forventer at sikkerhetsinspeksjonen vil bekrefte dette.

De forventer at flyet vil ta av og flyplassen gjenåpnes om kort tid. Ryanair beklager til alle sine kunder på Oslo-flyet for alle ubehageligheter som ble skapt av denne falske trusselen»

Ryanair: Ingen nødlanding

Ryanair skriver her at trusselen gjaldt flyet som skulle fra Warszawa til Rygge. Men VG vet at det var passasjerer som kom fra Rygge til Warszawa som ble evakuert da de landet i Warszawa.

Da VG ber om en klargjøring hvorvidt det gjaldt flyet fra Oslo eller til Oslo, skriver de følgende:

«Merk at det ikke var noen nødlanding. Den anonyme telefonsamtalen handlet om flyet fra Warszawa til Oslo, som ennå ikke hadde begynt ombordstigning.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder