SORG: En tilhenger av fotballklubben Chapecoense sørger på en samling inne på Arena Conda stadion i Chapecó tirsdag. Foto: Andre Penner AP

Flystyrten i Colombia: – Byen er sønderknust

Den lille brasilianske byen Chapecó er i dyp sorg etter flystyrten i Colombia.

  • Torgeir Mortensen

Etter tirsdagens grufulle flystyrt står hele Chapecó stille. En stor del av passasjerene om bord på flyet kom fra byen med om lag 200 000 innbyggere. Inkludert store deler av byens stolthet, fotballaget Chapecoense.

– Byen og hver eneste en av oss er sønderknust av å miste hele laget på en slik tragisk måte, sier Carla Vilembrini til nyhetsbyrået AP.

Hun var en av tusenvis som presset seg inn i Santo Antonio katedralen i Chapecó for å be sammen tirsdag kveld. De aller fleste var kledd i grønt og hvitt, som er klubbens farger. 71 personer omkom i flyulykken, kun seks overlevde.

Bakgrunn: 71 personer døde i flystyrten i Colombia

SØRGESTUND: Mange samlet seg i byens katedral etter flyulykken i Colombia som førte til at flere av Chapecós innbyggere omkom. Foto: Andre Penner AP

Tidenes sesong

– Dette er en relativt liten by, så alle kjenner noen som var på flyet, sier professor Roberto Panarotto fra Chapecó til New York Times.

Fotballklubben, som ble grunnlagt i 1973, rykket for første gang opp i eliteserien i 2014. I år var de i ferd med å fullføre tidenes beste sesong med en plass på øvre halvdel i hjemlig liga og finale i Copa Sudamericana.

Innbyggere møtte også opp på lagets hjemmebane for å sørge sammen.

– Byen er paralysert. Alt har stoppet opp helt. Skolene holder stengt, sier Jéssica Canofre til New York Times.

Den 21 år gamle studenten forteller at hele byen sto bak klubben og gledet seg over lagets suksess.

– Nå vil jeg bare spole tiden tilbake til i går, sier hun.

Granskinger er i gang: Dødsflyet i Colombia kan ha gått tom for drivstoff

OVERLEVDE: Alan Ruschel (venstre) Foto: Lucas Uebel AFP

Mirakelet

Blant dem som overlevde styrten er Alan Ruschel. Fotballspillerens kone, Amanda Ruschel, har snakket med han.

– Jeg skrudde på fjernsynet og så det. Det føles som om jeg er i en boble. Det eneste jeg visste tidlig på morgenen var at ved et mirakel hadde han blitt reddet levende og skulle bli undersøkt. Han snakket klart. Han var i sjokk. Det er ikke så rart siden han var én av få overlevende. Det hadde ikke sunket inn, sier hun til Fox Sports.

Spesial: Dette er de største flyulykkene innen idretten

Landesorg

Mange bilder av laget blir delt på sosiale medier. Ett av bildene er laget som jubler etter en redning av målmannen Marcos Danilo i semifinalen mot argentinske San Lorenzo. Redningen hjalp laget hans til finalen og kostet han til slutt livet.

– Smerten er vanskelig å takle. Chapecoense var den største kilden til lykke i byen. Mange i byen gråter nå, sier visepresident Ivan Tozzo i Chapecoense.

20 journalister skal også ha omkommet i flyulykken, ifølge Fox News.

Brasils president, Michel Temer, har erklært tre dagers landesorg etter flystyrten.

STOR SORG: En gutt sitter alene på Chapecoenses hjemmebane etter den tragiske flystyrten tirsdag. Foto: Nelson Almeida AFP

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder