STORT AKSJON: Politiets spesialstyrke er på åstedet i den kanadiske byen Québec. Foto: Mathieu Belanger, Reuters

AFP: En person mistenkt for Quebec-angrepet

En person er mistenkt for å stå bak skytingen mot en moské i Quebec, og politiet betrakter en annen person som først ble meldt arrestert som et vitne. Den mistenkte skal ha overgitt seg til politiet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mandag ble det meldt at to personer er mistenkt for å stå bak skytingen mot moskeen i Quebec. Men senere mandag kveld melder flere nyhetsbyråer at en av personene er mistenkt for å stå bak, mens en annen er kalt inn som vitne.

Seks personer ble drept og åtte skadet i angrepet som skjedde søndag kveld.

Ifølge nyhetsbyråene AP og Reuters meldte candadiske politi først at to personer var arrestert i etterkant av skytingen. En av personene som ble pågrepet skal ha ringt canadiske myndigheter selv politiet for å overgi seg, en time etter at angrepet skjedde.

En annen som ble regnet som mistenkt skal ha ringt til nødsentralen på mandag og fortalte hvor han oppholdt seg. Det er ikke kjent hvem av de to som er mistenkt og hvem som skal være vitne.

Tror det er to gjerningspersoner

Canadiske myndigheter hevdet på mandag at det er to personer som står bak angrepet, og at de nå har situasjonen «under kontroll». De etterforsker angrepet som et terrorangrep. Det har kommet meldinger om at de to mennene er studenter ved et lokalt universitet. Dette er opplysninger politiet etterforsker.

Den franskspråklige avisen Le Soleil meldte tidligere i dag at én av gjerningsmennene skal ha vært bevæpnet med en AK-47 og at den ene er en 27 år gammel mann, trolig fra Québec-området. Politiet uttalte også at de mistenkte ikke er kjent for politiet. Mer enn 50 personer oppholdt seg i moskeen da skytingen startet.

Canadas statsminister Justin Trudeau sa i en uttalelse mandag morgen at han sender sine tanker til de som er rammet.

– Vi fordømmer dette terrorangrepet mot muslimer. På vegne av det kanadiske folk sender jeg mine dypeste kondolanser til ofrenes familie og venner, sa han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder