SELFIE: Da politiet undersøkte mobilen til Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31) fant de dette bildet. Tatt to dager før angrepet. Foto: FRANSK POLITI / TF1

Her poserer Nice-terroristen foran lastebilen dagen før angrepet

Dagen før han meide ned nærmere 300 mennesker på strandpromenaden i Nice, tok en smilende Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31) selfies foran lastebilen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Lastebilen er av samme type som han brukte for å begå massedrapene – en leid varebil med frysekapasitet. Bouhlels dekkhistorie skal ha vært at han skulle levere iskrem i forbindelse med feiringen av den franske nasjonaldagen.

84 mennesker ble drept, over 200 skadet, da han kjørte lastebilen inn i folkemengden.

Det er den franske TV-kanalen TF1 som har fått tilgang til etterforskningsbevisene. Bildene er sikret fra mobiltelefonen til Bouhlel og tatt de siste to døgnene før massakren.

Den første selfien ble tatt tirsdag 12. juli. Bouhlel sitter bak rattet i lastebilen, holder opp mobiltelefonen og gir fingeren til kameraet. Ved siden av ham sitter en venn. Det er ikke kjent hvorvidt han er blant de åtte personene som ble pågrepet av politiet etter terrorangrepet.

Ifølge familien til Mohamed Lahouaiej Bouhlel har han slitt med psykiske problemer siden 17-årsalderen og hatt depresjoner. På bildet, som er tatt dagen før massedrapene, smiler han bekymringsløst. Bildet er tatt på utsiden av lastebilen. Også her er han sammen en annen person, iført Paris St. Germain-drakt.

Ifølge Daily Mail er han blant de seks pågrepne etter terrorangrepet.

POSERER: Her står Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31) foran en lastebil av samme type som han brukte til å utføre drapene. Bildet ble tatt 13. juli 2016. Dagen før angrepet på strandpromenaden i Nice. Foto: FRANSK POLITI / TF1


Overvåkningsbilder fra strandpromenaden har avslørt at Bouhlel var der for å rekognosere ved daggry to dager før angrepet. Dagen etter var han der igjen på kvelden.

På mobilen ble det også funnet bilde av et avisoppslag i Nice Matin fra 1. januar i år. Artikkelen handlet om en påvirket mann som kjørte bilen inn på uteserveringen til en restaurant i Nice. En hund ble drept, men ingen personer kom til skade.

Venner, naboer og familie har beskrevet Mohamed Lahouaiej Bouhlels som en lite religiøs person. Han gikk ikke fast moskeen, røyket under ramadan, spiste svin og drakk alkohol.

Franske myndigheter har funnet flere bevis som tyder på at Bouhlel har blitt radikalisert i løpet av kort tid, men det finnes ingen opplysninger om en direkte kobling til terrororganisasjonen IS i Syria. Det kan bety at han er blitt selvradikalisert etter å ha blitt påvirket av propaganda på nettet og lignende angrep på uskyldige sivile.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder