DREPT: Det var den 64 år gamle amerikanske Darlene Horton som ble drept under knivangrepet på åpen gate i London onsdag kveld. Hun skulle etter planen reise hjem til USA torsdag etter å ha vært i London hele sommeren. Foto: Metropolitan Police

På feil sted, til feil tid: Darlene (64) ble drept i knivangrepet i London

LONDON/OSLO (VG) - Bare noen timer før hun skulle reise hjem igjen til USA, ble Darlene Horton (64) knivstukket og drept på åpen gate i London sent onsdag kveld. Fullstendig uten mål og mening. Hun var bare på feil sted, til feil tid.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den antatte gjerningsmannen er en 19 år gammel norsk statsborger med somalisk bakgrunn. Han har bodd i London siden 2002. Metropolitan Police bekrefter overfor VG at 19-åringen er arrestert og under mistanke for drap.

BUKETT ETTER BUKETT: Mange hadde i løpet av torsdagen lagt ned blomster på stedet hvor den amerikanske kvinnen kjempet for livet etter det dramatiske knivangrepet sent onsdag kveld. Foto: NORA THORP BJØRNSTAD/VG

Darlene Hortons ektefelle, psykologiprofessor Richard Wagner ved Florida State University, hadde vært gjesteforeleser i London denne sommeren. Hun var med ham på turen. Nå var sommersemesteret over og ekteparet skulle reise hjem til Tallahassee i Florida noen timer senere. Men slik ble det ikke.

Politiet i London: Knivmannen er norsk statsborger

Tilsynelatende fullstendig uten mål og mening ble Darlene Horton et av ofrene til 19 åringen. Hun var en av seks personer som lå igjen på åstedet etter at 19 åringen gikk amok med kniv. Darlene Horton ble erklært død på stedet. Fire av de andre som ble skadet i knivstikkingen er skrevet ut fra sykehuset, mens en britisk statsborger fortsatt er innlagt.

Russel Square, hvor angrepet skjedde, ligger like ved British Museum og London University og er et populært område for turister.

Øyenvitner forsøkte å trøste og støtte Darlene Horton så godt de kunne. I følge engelske Independent skal hennes siste ord ha vært: «Han er fortsatt her, han er fortsatt her». Sky News skriver at en spansk kvinne fikk lagt hodet hennes i fanget sitt og forsøkte å holde henne i live ved å snakke med henne.

I løpet av torsdagen ble det lagt ned mange blomsterbuketter langs fortauet ved Russell Square hvor angrepet skjedde. En mann som VG snakket med fortalte at han ikke kjente noen av de som ble rammet av knivangrepet, men at det likevel gikk hardt inn på han.

HENDRET: Den amerikanske kvinneklubben i London ville også hedre sin landskvinne, Darlene Horton som ble et tilfeldig offer for kvivangrepet i Russell Square onsdag kveld. Foto: NORA THORP BJØRNSTAD/VG

– Jeg er en londoner og dette angår oss alle. Dette er veldig trist, og det viser også at vi må ta psykiske problemer på alvor, sa mannen til VG.

– Vi har ikke ord for å beskrive den smerten vi føler nå etter denne forferdelige tragedien. Vi er i sjokk over at en slik meningsløs vold rammer vår egen FSU-familie og vi vil gjøre alt som står i vår makt for å hjelpe professor Wagner og hans nærmeste gjennom denne sorgen, heter det i en uttalelse fra rektor James Pitts ved Florida State Universitys International Programs.

BBC skriver at den amerikanske ambassadøren i Storbritannia, Matthew Barzun, sluttet seg til kondolansene.

– Det er hjerteskjærende at det var amerikansk statsborger som ble drept i knivangrepet. Mine tanker og mine bønner går til alle de pårørende, uttalte den amerikanske ambassadøren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder