LIVE PÅ FACEBOOK: Tre personer er pågrepet og mistenkt for voldtekt i Uppsala i Sverige natt til søndag. Svensk politi har bekrefet at sendingen pågikk da de kom inn i rommet, og at det er en politibetjent som vises i bildet på slutten. Her er det politibetjenten som vises. Foto: FACEBOOK

Tre personer mistenkt
for å ha sendt voldtekt live på Facebook

Tre personer er pågrepet og mistenkt for grov voldtekt i Uppsala i Sverige. Voldtekten ble sendt live på Facebook, skriver svenske medier.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Voldtekten skal ha skjedd i en leilighet i Uppsala natt til søndag. Politiet har sperret av leiligheten for åstedsundersøkelser, ifølge svenske Aftonbladet.

Ifølge avisen er politiet svært ordknappe om voldtekten, men har bekreftet at tre personer er pågrepet. Ifølge opplysninger Aftonbladet har fått, skal voldtekten ha blitt filmet og sendt live på Facebook.

Flere svenske medier skriver at voldtekten ble sendt live på Facebook.

Tidlig søndag ville ikke politiet bekrefte informasjonen:

– Jeg er klar over at det finnes opplysninger om det, men det er ingenting jeg kan gå inn på. Men det er selvfølgelig dypt krenkende hvis så er tilfelle, sier Ivan Åslund, operasjonsleder hos politiet i Region Mitt.

Bekreftet sending

Søndag kveld bekrefter derimot politiet i Uppsala at sendingen fortsatt var på da politiet kom til stedet:

– Det er riktig at det fortsatt er en sending i gang når vi kommer inn, og det er en kollega som vises da selve ugjerningen er over, sier Marcus Svensson ved Uppsala-politiet til Uppsala Nya Tidning.

Ifølge avisen er en av de pågrepne 25 år gammel, mens de to andre er rundt 20 og 18 år gamle.

– Holdt nede

En kvinne, Lovisa (22), forteller til Aftonbladet at hun så voldtekten.

– To menn holder en jente nede på en seng og tar på henne. Jeg trodde først at det var en dårlig iscenesatt spøk. Men det var det ikke, sier Lovisa til avisen.

Samtidig som overgrepet pågikk, kommenterte flere under sendingen, ifølge den 22 år gamle kvinnen Aftonbladet har snakket med. Ifølge henne skal rundt 200 personer ha vært inne og sett klippet samtidig.

– Seere ba dem slutte

– Folk skrev at de skulle slutte, at hun ikke ville, at det ikke var ok og at de hadde ringt til politiet. Etter rundt ti minutter ser jeg at politiet kommer inn, men da har guttene sluttet å ta på jenten, sier Lovisa til avisen.

Etter at politiet kom inn i rommet, stanser opptaket, ifølge Lovisa.

– Jeg lurer så klart på hvem jenten er og om hun har det bra. Hun må være helt knekt, sier Lovisa til Aftonbladet.

En annen kvinne, Josefine Lundgren (21), sier til Expressen at hun meldte fra til politiet da hun så hva som skjedde.

– Han dro av henne klærne og la seg over henne. Da han var ferdig, hadde han tydeligvis filmet og lagt det ut på sin egen Snapchat. Han viste det deretter på telefonen sin i livesendingen, sier hun.

En stund etter at hun hadde kontaktet politiet, så hun at uniformert politi kom inn i leiligheten, hvorpå sendingen ble avbrutt. Overgrepet skal da ha vært over.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder