KAOS: Strandede reisende venter utenfor Heathrows terminal 5 i dag, lørdag. IT-problemer har ført til omfattende kanselleringer for British Airways til og fra den britiske hovedstaden. Foto: AFP/DANIEL LEAL-OLIVAS
KAOS: Strandede reisende venter utenfor Heathrows terminal 5 i dag, lørdag. IT-problemer har ført til omfattende kanselleringer for British Airways til og fra den britiske hovedstaden. Foto: AFP/DANIEL LEAL-OLIVAS

Store problemer for flytrafikken i London

UTENRIKS

Alle British Airways-fly fra Heathrow og Gatwick i London er kansellert på grunn av IT-problemer.

  • Hanne Østli Jakobsen
Publisert: Oppdatert: 27.05.17 17:49

Det er store på problemer på Londons travle flyplasser i dag. Flyselskapet British Airways sine IT-systemer er nede, og dermed har de store flyplassene Heathrow og Gatwick innstilt alle sine BA-flyvninger resten av dagen lørdag.

Dataproblemene som selskapet sliter med lørdag gjelder verden over, ifølge selskapet. Feilen ble først meldt via Twitter ved 11-tiden lørdag.

Nettsiden til British Airways var i en periode ute av drift, men er nå oppe og går igjen.

Les også på VG: Advarer mot mer pass-kaos på Gardermoen

Frustrerte passasjerer forteller om køer og bagasjeproblemer på sosiale medier, melder NTB. Fra flyplassen Heathrow like utenfor London rapporteres det om lange køer og forsinkede avganger.

https://twitter.com/British_Airways/statuses/868403485729071104

Minst fire flyvninger påvirkes

– Alle Britsh Airways-fly til og fra London er innstilt eller sterkt forsinket, dette påvirker også trafikk til og fra Norge med flyselskapet, sier Avinors pressesjef Gurli Ulveud sier til VG.

Les også: Tidligere Ap-topper i høyt spill om taxfree-milliarder

Det skal være tre flyvninger mellom London og Oslo i dag, og ett fly skal etter planen også gå fra Stavanger til London i ettermiddag.

De er alle berørt av kanselleringene, sier pressesjefen.

– Passasjerer på de flyvningene bes følge med på informasjon fra selskapet, sier Ulverud.

Pass-kø på Gardermoen

Ingenting tyder på at IT-problemene skyldes et cyberangrep, sier en representant for selskapet til BBC.

På Gardermoen er det forøvrig store køer i passkontrollen for de som ankommer flyplassen, opplyser Avinor på Gardermoen via Twitter. Årsaken skal være teknisk feil på de automatiske passkannerne.

Problemet vil ikke bli fikset før på mandag, men det er satt inn ekstra bemanning for å hjelpe av problemet.

Her kan du lese mer om