Forskere: Derfor smaker dyr vin bedre enn billig

Tyske og franske forskere har oppdaget at det er reaksjoner i hjernens belønningssenter som gjør at dyr vin gjerne smaker bedre enn billigere varianter.

  • NTB
Publisert:

– Belønningssystemet aktiveres på en betydelig sterkere måte med høyere priser, og på denne måten påvirker det tilsynelatende også smaksopplevelsen, sier Bernd Weber ved Universitetet i Bonn.

Flere artikler

  1. Forskere: Derfor smaker dyr vin bedre enn billig

  2. Pluss content

    Stor test! Den beste julebrusen

  3. Pluss content

    Kopi vs originalprodukter: Sjekk billigmaten som smaker best!

  4. Pluss content

    Fem vintriks du må kunne!

  5. Pluss content

    Test av 24 isnyheter: Her er sommerens iskalde favoritter

Fra andre aviser

  1. Forskere: Derfor smaker dyr vin bedre enn billig

    Aftenposten
  2. Vinskolen: Festsesongen er over. Nå er tiden inne for billigere viner.

    Bergens Tidende
  3. Ingvild Tennfjords tips: De beste vinene til under 150 kroner

    Bergens Tidende
  4. Ingvild Tennfjord: Hurra for oss!

    Bergens Tidende
  5. Vinskolen: Festsesongen er over. Nå er tiden inne for billigere viner.

    Aftenposten
  6. Bli med inn i kjelleren på det legendariske Bordeaux-slottet

    Bergens Tidende