Minst 23 døde etter tornado i USA: − Jeg har aldri sett noe lignende

Stormer og minst én tornado har skapt enorme ødeleggelser i USA. Den lille byen Rolling Fork skal være totalskadet.

Publisert:

Ifølge CNN har stormene og tornadoen revet takene av hjem og nesten jevnet noen nabolag til grunnen. CNN skriver at over 100 000 hjem og bedrifter skal være uten strøm i statene Mississippi, Tennessee og Alabama. Ifølge Reuters skal tornadoen ha flyttet seg over en distanse på 160 kilometer.

– Jeg har aldri sett noe lignende, sier Brandy Showah, beboer i den hardt rammede byen Rolling Fork til CNN.

Tornadoen skal ha beveget seg i 80 km/t da den var over Rolling Fork, rett etter klokken 20.00 i går kveld lokal tid, ifølge CNN.

Reuters melder om minst 23 døde, og flere titalls skadede etter uværet. På Twitter skriver Mississippis statlige beredskapsbyrå at tallene «dessverre er ventet å endre seg».

«Forferdelig»

– Det var en stor tornado, og den har ødelagt byen Rolling Fork, sier borgermester i byen Eldridge Walker på telefon til WLBT, ifølge NBC News.

– Byen min er borte, sier han til CNN, ifølge AP news.

Tidligere borgermester i Rolling Fork, Fred Miller beskriver tornadoen i et intervju med Fox Weather:

– Hele huset ristet.

Miller sier i intervjuet at han og kona gjemte seg på badet, midt i huset, da tornadoen traff.

– Vi hørte vinduene blåse inn, sier han, og forteller videre at store deler av byen er ødelagt.

ØDELEGGELSER: Det ligger store mengder løsmasser i Rolling Fork etter tornadoen.

Ifølge Miller er redningsarbeidet vanskelig. Han sier i intervjuet at trær ligger nede, og veiene er ufremkommelige. Ifølge NBC News er det meldt om 13 dødsfall i Rolling Fork. Småbyen har en populasjon på rundt 1800 skriver avisen.

– Skadene er enorme, sier Angelia Eason i Sharkey County. Hun omtaler situasjonen som «forferdelig».

Hun forteller at de ikke kan si noe om alderen til de omkomne, ifølge abc news.

Far og datter blant de døde

I Wren i Mississippi ble en far og en liten datter funnet døde i hjemmet sitt, forteller Alan Gurly i Monroe County til NBC News.
De forsøkte å søke dekning sammen med mor og to andre barn. Disse er nå innlagt på sykehus, forteller Gurly til nettavisen.

Slik så det ut etter at tornadoen hadde herjet i Silver City.

Farevarsel: «Total ødeleggelse er en mulighet»

De nasjonale værmyndighetene, The National Weather Service, skal ha sendt ut flere farevarsel i forkant av tornadoen, ifølge NBC News. De skal blant annet ha skrevet «for å beskytte livet ditt, TA DEKNING NÅ», og videre «Du er i en livsfarlig situasjon».
I farevarselet advarte værmyndighetene også om store ødeleggelser på hus, bedrifter og biler. «Total ødeleggelse er en mulighet».

Tornadoen rammet først Silver City i Humphrey og Rolling Fork i Sharkey sent fredag amerikansk tid, videre har den bevegd seg til Tchula i Holmes.

Ifølge CNN har det vært 11 rapporter om tornadoer i Mississippi og i Alabama. CNN skriver at det fortsatt usikker om stormene har ført til flere tornadoer, eller om det er en stor tornado som har beveget seg langt.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no