GIR SEG: Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen trekker seg som partileder i Venstre. Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lars Løkke Rasmussen trekker seg som partileder for Venstre

Danmarks tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen opplyser på sin Twitter-konto at han trekker seg som partileder i Venstre.

  • NTB-ritzau

– Det er viktig å holde fast ved sin selvrespekt. Jeg kan ikke være formann i et parti der jeg avskjæres fra min mulighet til å få diskutert og prøvd ut min politiske linje som jeg har lagd i et landsmøteforum der jeg er valgt. Takk for mange gode ord, skriver Rasmussen på Twitter.

Rasmussen har ledet partiet i ti år.

Uenighet innad i partiet

Meldingen kommer etter et langt partimøte, hvor det blant annet ble diskutert hvordan Venstres landsmøte skulle avvikles, skriver Jyllands posten.

I møte ønsket Rasmussen, ifølge avisen, at det først skulle gjennomføres en debatt om Venstres politiske linje. Deretter skulle debatten munne ut i en en såkalt politisk uttalelse. Først deretter skulle det velges personer, mente Rasmussen.

Andre sterke krefter innad i partiet var uenige, og mente at eneste punkt på dagsorden for landsmøte skulle være hvem som skulle bli partileder, skriver avisen.

Rasmussen var Danmarks statsminister fra 2009 til 2011 og på nytt fra 2015 til 2019. Han har vært partileder i Venstre siden 2009.

Nestlederen går også av

Partiets nestleder Kristian Jensen bekrefter at også han trekker seg fra sitt verv.

– Jeg har over lengre tid og med stadig mer alvor lyttet til ønsket til grasrota i Venstre om en ny start med en ny ledelse, sier han gråtkvalt, skriver NTB.

Jensen, som har vært både finansminister og utenriksminister, uttrykker at ord ikke kan beskrive hvor skuffet han er over utfallet.

Mistillit i partiet

Flere lokallag i partiet har uttrykt mistillit til Rasmussen, og et lokallag oppfordret direkte både ham og Jensen til å gå av, ifølge NTB.

Rasmussen var blant annet finansminister under Anders Fogh Ramussens regjering i 2007, før han ble statsminister i 2009.

Gjennom sin tid som politiker har han overlevd en rekke stormer og kontroverser, blant annet da mediene avdekket løssluppent forhold til skattebetalernes penger.

Mer om

  1. Dansk politikk
  2. Politikk
  3. Lars Løkke Rasmussen

Flere artikler

  1. Trine Skei Grande: – Jeg vil ikke be om unnskyldning

  2. Abid Raja: – Mente ikke å hinte om Hitler

  3. Siv Jensen: – Hvis Venstre har et problem med å sitte i regjering med Frp, får de ta konsekvensene

  4. Kilder til VG: Venstre i Troms og Finnmark vil vrake Grande - foreslår Raja

  5. Venstres stortingsgruppe i krisemøte om bompenger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder