PÅ SVØM: Migranter i sjøen etter at å ha hoppet fra den spanske redningsskipet tirsdag.

PÅ SVØM: Migranter i sjøen etter at å ha hoppet fra den spanske redningsskipet tirsdag. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / X06551

Flere kastet seg i havet fra redningsskip

Ti mennesker har hoppet fra redningsfartøyet Open Arms i et forsøk på å svømme til land på den italienske øya Lampedusa.

NTB-AP

Mannskapet om bord på det spanske redningsfartøyet sier at situasjonen nå er ute av kontroll, og både de og den italienske kystvakten forsøker å redde dem som befinner seg i vannet.

En mann kastet seg i havet i morgentimene, men ble plukket opp av den italienske kystvakten. Han nektet å bli returnert til Open Arms.

les også

Kallmyr om migranter som plukkes opp av norskeid skip: – Bør settes i land ved nærmeste havn

Noen timer senere hoppet kastet ytterligere ni mennesker seg i havet, og det er uklart hva som vil skje med dem.

Open Arms reddet for 19 dager siden 147 mennesker i havsnød utenfor kysten av Libya. Lørdag gikk Italia med på å hente 27 enslige mindreårige i land, og et fåtall andre er tidligere evakuert av helsemessige årsaker. Skjebnen til de øvrige er uviss.

Spania har tilbudt Open Arms å legge til kai på Mallorca, men dette er rundt 1.000 kilometer unna. Mannskapet om bord sier at krisesituasjonen om bord gjør det uaktuelt å dra til Spania.

Redningsskipet Open Arms ligger ved den italienske øya Lampedusa, men nektes havneadgang. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder