VÄDERØYENE: Paret ferierer langs den svenske kysten. Tirsdag var de ved Väderøyene i Tanum kommune.

VÄDERØYENE: Paret ferierer langs den svenske kysten. Tirsdag var de ved Väderøyene i Tanum kommune. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Savnet norsk par i Sverige har meldt seg

Det norske paret som ble meldt savnet av pårørende torsdag, har nå meldt seg til det svenske politiet.

– Dårlig mobildekning og en ødelagt mobillader gjorde at det ikke gikk an å få tak i dem, skriver politiet i Strömstad på Facebook torsdag ettermiddag.

Paret, som ferierer med båt langs den svenske kysten, hadde ikke gitt lyd fra seg siden tirsdag. De befant seg da ved Väderøyene i Tanum kommune.

Torsdag formiddag varslet de pårørende politiet i Strömstad.

– Vi vet ikke om de bare har slått av telefonene sine, om de har gått tom for strøm eller hva som har skjedd. De pårørende er urolige for dem, sa Johan Hilding i politiet til VG tidligere i ettermiddag.

I håp om å få tips i saken, publiserte politiet en etterlysning på Facebook hvor de skrev hvilken båttype de lette etter.

– Det er vanskelig, siden det er et tusentalls båter der ute nå. Vi har pratet med sjøredningssentralen, og har gått ut med radioanrop ved kysten slik at de som befinner seg i skjærgården vet at vi leter etter en sånn båt. Mange er observante nå, sa Hilding ved 16.30-tiden.

En liten time senere meldte paret seg til politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder