Går ut med video fra angrepet på IS-lederen

Her slår amerikanske spesialsoldater til mot skjulestedet til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Det er Pentagon som på en pressekonferanse onsdag kveld norsk tid går ut med video og bilder fra den amerikanske spesialoperasjonen.

Den nesten ti år lange klappjakten på IS-lederen endte i helgen med at den irakiske terroristen sprengte seg selv i luften etter at en eller flere hunder jaget ham inn i en tunnel, som var en blindvei.

Les mer: Trump hyller hund

I en av videoene ser man amerikanske soldater som nærmer seg skjulestedet i utkanten av Barisha i Idlib-regionen i nordvestlige Syria:

Etter at IS-lederen var død, skal spesialsoldatene ha vært i huset i omtrent to timer, blant annet for å ta med seg alt de kunne finne av elektronisk utstyr og dokumenter.

Slik var jakten på IS-lederen: Avslørt av en av sine nærmeste

Deretter angrep de stedet med missiler, og reduserte gjemmestedet til grus (se video i toppen av saken). Nye bilder fra det amerikanske forsvarsdepartementet viser også hvordan det ser ut før og etter raidet:

FØR OG ETTER: Slik så det ut før og etter den amerikanske spesialoperasjonen. Foto: Department of Defense

VG har tidligere snakket med et vitne som forteller om flere døde kropper som lå igjen i ruinene.

Amerikanske myndigheter har tidligere sagt at IS-lederen tok med seg tre barn i døden da han sprengte seg selv.

På pressekonferansen onsdag kveld sier imidlertid USAs øverstkommanderende i Midtøsten, Frank McKenzie, at det dreier seg om to barn.

Han sier det ble tatt prøver av levningene etter IS-lederen, som matchet en DNA-prøve innhentet i en irakisk fangeleir i 2004, og at levningene deretter ble «begravet» på sjøen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder