SPIONDØMT: Frode Berg i retten i Moskva. Foto: Harald Henden, VG

Har signert loven som kan få Frode Berg hjem

Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes er nå styrket i sin tro på at den spiondømte nordmannen snart løslates.

Presidenten i Litauen har signert loven som kan gjøre det enklere å utveksle spiondømte fra utlandet, opplyser presidentens kontor til Baltic News Service.

Parlamentet i landet vedtok loven som kan legge til rette for utleveringen av spiondømte Frode Berg torsdag forrige uke.

– Det føyer deg jo inn i rekken av gode nyheter de siste ukene og styrker vår tro på at Frode Berg snart kan løslates. Nå gjenstår bare at de to presidentene i Russland og Litauen signerer benådningssøknadene til de fem involverte i utvekslingen, sier Frode Bergs advokat Brynjulf Risnes til VG.

les også

Reuters: Har mottatt anmodning om benåding av Frode Berg

I midten av oktober skrev det litauiske nyhetsbyrået BNS at Russland og Litauen er enige om å utveksle to russere mot to litauere og en ikke navngitt nordmann som er dømt i Russland.

les også

Tidligere offiser i Litauens spesialstyrker til VG: Slik kan en spionutveksling finne sted

Frode Berg er den eneste nordmannen som soner en spiondom i Russland.

Han har nå sittet fengslet i Lefortovo-fengselet i Moskva siden desember 2017, og ble tidligere i år dømt til 14 års fengsel for å ha overlevert 15.000 euro til en russisk kontakt, i forbindelse med innsamling av hemmeligstemplet materiale i Russland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder