DRAPSSAK: Rettssaken mot 24 menn startet 2. mai, men har så blitt utsatt to ganger. Her leder sikkerhetsvakter de tiltalte ut i biler etter det første rettsmøtet. Foto: osa'ab Elshamy / AP / NTB scanpix

Nytt forsøk på å starte Marokko-rettssaken

Torsdag blir det gjort et tredje forsøk på å starte rettssaken mot de 24 tiltalte etter drapet på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.

  • NTB

Maren Ueland (28) ble sammen med danske Louisa Vesterager Jespersen (24) drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko 17. desember.

Rettssaken etter drapene har blitt utsatt to ganger, men skal etter planen starte igjen torsdag. Norges ambassaderåd i Marokko opplyser til NTB at rettssaken etter deres forståelse vil begynne klokka 12.

les også

Advokatene til drepte Louisa (24) sin familie: – Marokko må ta ansvar

Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller medvirket til dem, en sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe. I en video sverger de fire hovedtiltalte troskap til ekstremistgruppa IS.

Utsatt to ganger

TIL MINNE: Maren Ueland (på bildet til venstre) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko like før jul. Dette bildet er fra en minnestund ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø, der begge var studenter. Foto: rond Reidar Teigen / NTB scanpix

Rettssaken mot de 24 startet først 2. mai i byen Salé i Marokko. Da ble den utsatt på grunn av mangel på forsvarsadvokater.

16. mai møtte de tiltalte igjen i retten, men etter en drøy time ble det klart at rettssaken ble utsatt igjen.

Bistandsadvokaten til danske Louisa Vesterager Jespersens familie, Khaled Fataoui, mente at den marokkanske staten, som er ansvarlig for sikkerheten i landet, er erstatningsansvarlig overfor familien. Dermed ble det behov for mer tid.

les også

Marokko-rettssaken er utsatt

Erstatningskrav

Ifølge NRK fremmet advokaten et stort erstatningskrav for de etterlatte.

– Jeg har ikke lov til å gå ut med beløpet, men det jeg kan si er at det er stort. Kravet har vi allerede levert til retten, men det er hemmelig, sier han til kanalen.

les også

Terroristenes grufulle forklaringer etter Marokko-drapene

Bistandsadvokaten til Maren Uelands etterlatte familie, Ragnar Falck Paulsen, opplyser til NTB at han fremdeles jobber med å få på plass en marokkansk advokat til familien.

Ifølge TV 2 har Uelands familie foreløpig ikke tatt stilling til om de ønsker å be om erstatning, slik den danske familien har gjort.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder