GLEDESTÅRER: Gleden var stor da Amanda Heller endelig ble funnet av Javier Cantellops, Chris Berquist og Troy Helmers. Foto: Javier Cantellops

Amanda ble funnet etter 17 dager: – Jeg valgte livet

Etter en storstilt leteaksjon ble Amanda Eller (35) funnet i et skogsområde etter å ha vært savnet i 17 dager på øya Maui på Hawaii. Fra sykesengen takker hun alle som hjalp henne.

8. mai forsvant Amanda Eller i et skogområde på Maui, den nest største øya på Hawaii, etter at hun skal ha lagt ut på en tur.

Fredag lokal tid ble hun funnet etter en storstilt leteaksjon, over to uker etter at hun forsvant og ble meldt savnet av kjæresten.

Nyheten tok av i sosiale medier og tusenvis har ønsket henne «velkommen hjem».

Med kjæresten ved sin side i sykehussengen tok Amanda til Facebook for å takke letemannskapene i går kveld.

– De siste 17 dagene har vært de tøffeste i livet mitt. Det var tider med total frykt, tap og at jeg ville gi opp. Det kokte ned til liv og død, og jeg måtte velge. Jeg valgte livet. Jeg ville ikke ta den lette veien, selv om det betydde med lidelse og smerte for meg selv, sier hun mens tårene renner.

FUNNET I LIVE: Dette bildet, av Amanda Heller og redningsmennene, ble publisert på leteaksjonens Facebook-side. Her skal hun nettopp ha blitt funnet av Javier Cantellops, en tidligere spesialsoldat, Foto: Javier Cantellops

Vinket til helikopter

På en Facebook-side med oppdateringer fra leteaksjonen, går det frem at det var letemannskaper i et helikopter som plutselig så Eller vinke mot dem.

– Vi visste hun kom til å klare seg så lenge, skrives det på Facebook-siden over et bilde av Eller og de tre mennene som fant henne.

Sarah Haynes, som drev Facebook-siden «Find Amanda», sier til KITV at Eller overlevde på vann og planter.

les også

Mann skal ha falt 21 meter ned i en aktiv vulkan – overlevde

Eller skal ha vært ved godt mot da hun ble løftet ut av skogen av helikopteret, etter å ha blitt funnet av Javier Cantellops, en tidligere spesialsoldat, Chris Berquist og Troy Helmers.

– Å se hvordan lokalsamfunnet på Maui kom sammen for å hjelpe en person ut av skogen i live, det varmer hjertet mitt, sier Eller berørt fra sykesengen.

Hun gjentar at hun er voldsomt takknemlig for all hjelpen, særlig donasjoner til redningsarbeidet med helikopter.

Det var en tydelig rørt Amanda Eller som snakket til kamera fra sykehussengen. Foto: Facebook-siden Find Amanda

– Gikk seg vill

Kvinnen kom fra det hele med et brukket bein, mindre sår og solskader. Skoene sine mistet hun i en plutselig oversvømmelse.

Amandas far, John, sier han tror datteren må ha falt. Hun skal ha blitt funnet i en ravine, en mindre dal med bratte sider, og skal ikke ha klart å komme seg ut derfra.

– Hun prøvde å finne veien tilbake, men gikk seg vill i terrenget, sier John til KITV.

les også

Mount Everest har krevd syv liv på en uke

Videoer på Facebook viser familie og redningsmannskaper som jubler over nyheten, samt at Eller blir brakt til et lokalt sykehus.

– Jeg klarer ikke å sette ord på det. Jeg er veldig takknemlig, sier moren Julia Eller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder