Seks uker etter at han overtok etter Theresa May, og seks uker før han har lovet å ta Storbritannia ut av EU, møter statsminister Boris Johnson EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker i Luxembourg. Foto: AP / NTB scanpix

Johnson sammenligner Storbritannia med Hulken og kjemper for ny avtale med EU

Boris Johnson har ikke gitt opp å få til en bedre skilsmisseavtale med EU. I dag møter han EU-kommisjonens president Jean-Claude Junker.

NTB-AFP

Møtet, som er det første mellom de to, finner sted på nøytral grunn i Luxembourg mandag og har form av en arbeidslunsj.

Johnson slåss mot klokka for å få på plass en ny og revidert skilsmisseavtale med EU før 31. oktober, som er datoen som er satt for den britiske uttredenen av unionen. Underhuset har imidlertid satt foten ned for å gå ut av EU uten en avtale.

På møtet med Juncker vil Johnson gi klar beskjed om at en utsettelse er uaktuelt, skriver BBC.

les også

Sender flere tonn med mat til britene hver dag: Overbevist om matmangel

– Milepæl

Ifølge den britiske utenriksminister Dominic Raab forhandles det om en avtale som er langt bedre enn den forgjengeren Theresa May fikk på plass, og som Underhuset sa nei til.

– Vi har utvekslet mange detaljer, og konturene av en avtale er nå svært klare. Dette er en viktig milepæl, sier Raab til BBC ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

SAMMENLIGNER SEG MED HULKEN: Boris Johnson skriver i et innlegg i the Telegraph at jo galere Hulken blir, jo sterkere blir han - og det mener han gjelder for Storbritannia også. Foto: Marvel studio

Han håper en avtale er klar før EUs toppmøte 17. og 18. oktober.

les også

Brexit-Boris sammenlignes med en «bankraner»

EU-kilder avviser imidlertid at det er gjort framskritt i forhandlingene og hevder at britene ikke har kommet med noen konkrete og realistiske forslag som gir rom for å gjenåpne forhandlingene og revidere avtalen som alt ligger på bordet.

les også

Skotsk domstol sier suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

Ikke optimistisk

lfølge EUs brexitforhandler Michel Barnier, som også deltar under mandagens arbeidslunsj, er det «ingen grunn til optimisme».

Johnson har gjentatte ganger lovet å ta Storbritannia ut av EU 31. oktober, med eller uten en framforhandlet skilsmisseavtale.

les også

Her vil brexit «treffe» først: – Vil bli et lite helvete for oss

– Tvil ikke, dersom vi ikke får en avtale – en avtale som er riktig for begge parter – så vil Storbritannia gå ut uansett, skriver han i mandagens utgave av avisen Daily Telegraph.

I helgen sammenlignet Johnson Storbritannia med den uregjerlige, grønne tegneseriekjempen Hulken.

– Jo galere Hulken blir, jo sterkere blir han og han kommer seg alltid løs, uansett hvor stramt han ser ut til å være bundet. Slik er det for dette landet også, sa statsministeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder