Trump viste seg med munnbind for første gang under coronapandemien

USAs president Donald Trump viste seg lørdag for første gang offentlig med tildekket ansikt – slik landets folkehelseinstitutt anbefaler.

 • Ingrid Hovda Storaas

Artikkelen er over 68 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Det skjedde under et besøk til militærsykehuset Walter Reed National Military Medical Center, hvor han møtte sårede soldater og helsearbeidere som behandler pasienter som er syke med covid-19.

– Når du er på et sykehus, tenker jeg det er forventet å bruke munnbind, sa presidenten til pressen før han satte seg i helikopteret utenfor Det hvite hus lørdag, skriver nyhetsbyrået AP.

Bruce Springsteen til Donald Trump: – Få på deg et jævla munnbind

Det amerikanske folkehelseinstituttet CDC anbefaler bruk av munnbind på offentlige steder, spesielt om det er vanskelig å holde god avstand. Også flere tjenestemenn i Trumps egen administrasjon har anbefalt dette, skriver Washington Post.

Presidenten har flere ganger fått kritikk for å ikke følge anbefalingen, før han lørdag viste seg offentlig med munnbind for første gang under pandemien.

Natt til søndag viser VGs oversikt at USA totalt har over 3.2 millioner bekreftede smittetilfeller, og 134.740 corona-relaterte dødsfall. Det siste døgnet er det registrert over 66.000 nye smittetilfeller i landet, melder nyhetsbyrået AFP.

Bruken av munnbind har til en viss grad blitt et politisk spørsmål i USA, men med økte smittetall flere steder har flere og flere republikanske politikere tatt til orde for munnbindpåbud. Blant dem er guvernør Greg Abbott i Texas, hvor det det siste døgnet meldt om over 10.000 nye smittetilfeller.

Trump provoserteDukket opp uten munnbind

Det hvite hus har tidligere insistert på at Trump ikke trenger å bruke munnbind fordi både han og menneskene rundt ham testes jevnlig for coronaviruset. Han skal også ha antydet at den demokratiske rivalen Joe Biden «så svak» ut da han brukte munnbind offentlig, skriver Washington Post.

Da han fikk kritikk for ikke å bruke munnbind under et besøk på en bilfabrikk i Michigan i mai, sa Trump at han ikke ville «gi pressen gleden av å se ham» med ansiktet dekket til.

Før besøket til militærsykehuset benektet Trump imidlertid at han noen gang har vært en motstander av å bruke munnbind.

– Jeg synes det er flott å bruke munnbind. Jeg har aldri vært mot munnbind, men jeg mener at det er en tid og sted for å bruke dem, sa han til pressen ifølge CNN.

Mer om

 1. Munnbind
 2. Trump
 3. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Kraftig smitteøkning i USA: – Trump er nå helt på ytterkanten av det som er mentalt sunt

 2. Over 50.000 nye coronasmittede i USA: – Vi har ikke råd til et nytt hopp etter 4. juli

 3. Amerikanske forskere med ny prognose: Nesten 300.000 corona-dødsfall innen desember

 4. Generaladvokaten i Michigan langer ut mot Trump: – Flau over at han er USAs president

 5. USA hastegodkjenner ny behandlingsmetode

Fra andre aviser

 1. Trump har blåst av koronakrisen. Presidentvalget har fått ham på andre tanker.

  Aftenposten
 2. Kan munnbindet felle Trump? Det lille tøystykket er blitt et politisk symbol i et USA i valgkampmodus.

  Aftenposten
 3. Trump: Det vil bli verre før det blir bedre

  Aftenposten
 4. Protester i alle USAs 50 delstater. Titusenvis demonstrerte i Washington.

  Aftenposten
 5. Velgerne er i ferd med å miste tilliten til Trump

  Bergens Tidende
 6. Trumps søster omtaler ham som slem og hyklersk i hemmelig lydopptak

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no