DRO PÅ RESTAURANT: Drapssiktede Nikolas Cruz dro ifølge myndighetene på to fastfood-restauranter etter masseskytingen på en videregående skole i Florida.

DRO PÅ RESTAURANT: Drapssiktede Nikolas Cruz dro ifølge myndighetene på to fastfood-restauranter etter masseskytingen på en videregående skole i Florida. Foto: AP

Skoleskytteren i Florida dro på McDonald’s etter massakren

Først skjøt han og drepte 17 mennesker på en videregående skole i Parkland i Florida. Deretter dro Nikolas Cruz (19) innom restaurantene Subway og McDonald’s.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Sheriff Scott Israel i fylket Broward opplyser at den 19 år gamle gjerningsmannen prøvde å skjule seg blant elever som flyktet fra skolen etter angrepet.

– Den mistenkte krysset jorder og sprang vestover sammen med andre som flyktet. Han prøvde å gå i ett med gruppen som flyktet og fryktet for sine liv, sa Israel til journalister torsdag kveld lokal tid.

les også

Dette er ofrene for skolemassakren i Florida

Deretter dro Cruz innom et Wal-Mart-senter og kjøpte drikke på restauranten Subway før han forlot senteret til fots. Deretter dro han til McDonald’s, sier Israel ifølge The Hill.

– Den mistenkte dro til McDonald’s klokken 3.01 og satt der en liten stund. Han forlot stedet til fots, sier Israel.

Rundt 40 minutter etter at han forlot restauranten ble han pågrepet.

Torsdag ble Cruz varetektsfengslet, siktet for 17 drap. I avhør har han tilstått massedrapet, som skjedde onsdag ettermiddag.

FBI varslet om Cruz

les også

David Hogg (17) overlevde skoleskytingen i Florida: – Blod renner i amerikanske klasserom

Det føderale politiet FBI har opplyst at de i september mottok et tips om en melding skrevet under navnet Nikolas Cruz. I meldingen, som var publisert under en annen persons YouTube-video sto det: «Jeg skal bli en profesjonell skoleskytter».

Det antas nå at meldingen er skrevet av den siktede etter skoleskytingen, melder Reuters.

Spesialagent Robert Lasky i FBI sier at FBI på dette tidspunktet ikke hadde noen informasjon som pekte mot avsenderens identitet eller stedet vedkommende befant seg. YouTube slettet meldingen og FBIs undersøkelser ble avsluttet helt til navnet Nikolas Cruz dukket opp igjen onsdag, skriver nyhetsbyrået.

«Utstøtt og våpengal

19-åringen er tidligere student på den videregående skolen i Parkland i Florida.

Han beskrives av tidligere medstudenter som «utstøtt og våpengal».

les også

Søstrenes skrekksamtale fra innsiden av skolen

Til etterforskere har Cruz fortalt at han hadde med seg flere magasiner med ammunisjon til skolen og at han skjulte dem i en ryggsekk fram til han kom inn på området og startet angrepet, melder NTB.

Han har også sagt at han etter hvert kastet fra seg sitt halvautomatiske våpen og en vest han hadde på seg, slik at han kunne gli inn i mengden med elever som prøvde å rømme. Politiet fant senere våpenet og vesten.

19-åringen var tidligere elev ved skolen og var utvist på grunn av sin oppførsel.

Melisa McNeil, som er oppnevnt som offentlig forsvarer for 19-åringen, sier hennes klient er lei seg og angrer. Hun forteller at han er fullt klar over hva som skjer.

– Men han er også bare et ødelagt menneske, sier hun.

Avviser tilknytning til gruppe

Nyhetsbyrået AP meldte tidligere at Cruz skal ha vært medlem av den høyrenasjonalistiske grupperingen «Republic of Florida», som har et etnisk hvitt Florida som mål.

les også

En amerikansk tragedie

Det var gruppens leder Jordan Jereb som ifølge AP sa at Cruz var et av deres medlemmer og at han deltok i paramilitære øvelser i Tallahassee hvor grupperingen er basert.

Ifølge CBS News ser Jereb nå ut til å tilbakevise sine tidligere kommentarer. I et innlegg på nettsiden Gab omtaler han saken som en «misforståelse».

Leon County sheriffkontor i Tallahassee opplyser også at de ikke kjenner til noen tilknytning mellom 19-åringen og «Republic of Florida», melder AP. Ifølge talsmann Grady Jordan har de overvåket gruppens medlemsmasse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder