LUFTER HUNDEN: Denne kvinnen gjør sin plikt som hundeeier når hun lufter hunden. I Roma innføres det bøter til de som ikke skjønner dette. Foto: AP

I Roma MÅ du lufte hunden

. . . ellers vanker bot

(VG Nett) I Roma skal hundeeiere som ikke lufter hundene sine regelmessig bøtelegges.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

«Husdyr må ikke stenges inne i bilen i sommersesongen », «Dyr kan ikke holdes i butikkvinduene» og «Elektriske og taggete halsbånd for hunder er forbudt», er bare noen av de nye reglene.

Men den mest oppsiktsvekkende er at man nå skal få bøter om man ikke lufter hunden ofte nok. Hvordan lovene og reglene skal håndheves er ikke helt klart ennå, men noen må passe på, siden hundene sannsynligvis ikke har fått med seg sine nye rettigheter.

Sivilisasjon

- En bys sivilisasjon kan også bli målt av dette, sier Monica Cirinna, rådsmedlemmet som kom med forslaget til de nye lovene.

Hun sier til avisen Il Messaggero at nyheten om de nye lovene skal spres i kampanjer rundt om på skoler, dyreklinikker og hos dyrevernsorganisasjoner.

Nytt personell, som skal jobbe side ved side med politiet, vil bli rekruttert for å håndheve de nye lovene, ifølge Cirinna.

Akvariefisk
Lovene er ment å skulle beskytte hundretusenvis av katter, hunder og andre husdyr som bor i den italienske hovedstaden. Både store og små.

Til og med akvariefisk har fått nye rettigheter. Glassboller som sies å gjøre fisken blind skal forbys. Å kupere en hunds hale eller øre, blir også forbudt. Blir man tatt for brudd på denne loven, risikerer hundeeieren en bot på 500 euro.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder