RASERT: En av strendene i Phuket bærer preg av flodbølgen som kom overraskende på turister og innbyggere. Foto: AP

RASERT: En av strendene i Phuket bærer preg av flodbølgen som kom overraskende på turister og innbyggere. Foto: AP

-Flyktet i skjul

(VG Nett) Kjell Jensen og kona Turid Moen var ute og snorklet utenfor Ao Nang da de fikk beskjed om at en flodbølge var på vei.

Geir Terje Ruud
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Han er på en årlig Thailand-ferie med kona på idylliske strender utenfor Krabi.

Søndag morgen skulle de tidlig ut for å dykke og snorkle.

-Merket skjelv

-Vi merket et kraftig skjelv noen minutter på åtte. Vi forsto at det var et jordskjelv, men tenkte ikke mer over det og ble med dykkerbåten ut, forteller Jensen.

Et par timer senere fikk kapteinen beskjed om at en stor bølge var på vei og beordret folk om bord før han satte kursen mot et sted i le for bølgene, 200-300meter fra land.

-Vi så den fem-seks-syv meter høye bølgen komme fossende. Den var skummende hvit og mange hundre meter bred. Jeg har aldri sett noe lignende, sier Tønsberg-mannen.

Knust til pinneved

Da det roet seg var alle longtail-båtene som normalt ligger ved stranden, knust til pinneved.

-Vi kommer oss ikke i land med denne båten, for den er for stor til å komme inn til land. Derfor må vi dra til Krabi by der vi kan komme helt inn. Vi ser rester av longtailbåter flere steder. Det er forferdelig å tenke på de som har vært om bord i dem, sier Jensen.

-Så du bølgen treffe land?

-Ja, det sprutet voldsomt. Det var kolossale bølger, sier Jensen som ikke vær nær nok til å se hvordan det gikk ut over bygninger og annet på land.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder