Én person mistet livet etter flydrama i USA

Et passasjerfly på vei fra New York til Dallas nødlandet tirsdag kveld i Philadelphia. Vitner forteller at en del fra motoren knuste et vindu og førte til at én person ble hengende delvis ut av flyet i flere minutter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Noe er galt med flyet vårt! Det virker som vi går ned! Nødlanding!!, skrev Marty Martinez på Facebook. I en direktevideo under teksten ser man at han sitter på flyet med oksygenmaske idet dramaet utspiller seg.

I et Facebook-innlegg forteller han senere følgende om hva som skjedde i minuttene før Boeing 737-flyet med 149 passasjerer og ansatte måtte nødlande.

les også

Minst 257 mistet livet i algerisk flystyrt

– Motoren eksploderte i luften, og gjorde at et vindu tre seter unna der jeg satt blåste ut. Eksplosjonen skadet kvinnen som satt i setet ved vinduet. Jeg vet ikke hvordan det går med henne nå.

Skal ha blitt dratt ut av flyvinduet

Ifølge passasjerer var det en løs del fra motoren som førte til at vinduet knuste. Dette førte til at kvinnen ble hengende ut av vinduet i mange minutter, sier Hollie Mackey, en av passasjerene som satt ved siden av offeret, og Amy Serafini, plassert på raden bak, til CNN.

Mange passasjerer skal ha forsøkt å dra kvinnen tilbake inn i flyet, før to menn etter en god stund klarte det, sier de to passasjerene.

– Det var blod over alt, opplyste en av passasjerene, Marty Martinez til kanalen CBSN, ifølge CBS.

Kvinnen og de sju andre ble fraktet til sykehus etter at flyet hadde nødlandet, men livet til kvinnen sto ikke til å redde, bekrefter føderale myndigheter, ifølge CNN.

Flyselskapet som eier flyet, Southwest Airlines, sier i en uttalelse at de er «knust».

– Hele Southwest Airlines-familien er knust og sender den dypeste medfølelse til kundene, de ansatte, familiemedlemmer og deres kjære som er rammet av denne hendelsen, heter det i uttalelsen.

Den omkomne kvinnen identifiseres som 43 år gamle Jennifer Riordan, en tobarnsmor fra staten New Mexico, skriver blant annet Sky News.

Ifølge National Transportation Saftey Board (NTSB) skyldtes ulykken en motorfeil, og deler løsnet fra motoren og fløy inn i vinduet, som førte til at en kvinne ble alvorlig skadet. NTSB opplyser at de skal undersøke flyets såkalte «svarte boks» og opptakeren fra cockpiten.

Falt 20.000 fot

CNN siterer flightovervåkningssiden FlightRadar24 på at Boeing 737–700 falt fra 31.684 fots høyde til rundt 10.000 fot på litt over fem minutter.

Det amerikanske luftfartstilsynet (FAA) skriver i en pressemelding at flyet nødlandet i Philadelphia International Airport klokken 11.20 lokal tid.

– Southwest Airlines flyging 1380 landet etter at besetningen rapporterte skade på et av flyets motorer, samt skroget og minst ett vindu.

EKSPLOSJON: Motoren på passasjerflyet eksploderte ifølge vitner i luften mens flyet var på vei til Dallas. Foto: Marty Martinez/Facebook

Etterforskes

USAs nasjonale råd for trafikksikkerhet (NTSB) sa at foreløpige undersøkelser av jetmotoren viser utslitt materiale. NTSB-sjef Robert Sumwalt opplyste på en pressekonferanse at den ene motorens vifteblad er savnet.

Deler av motordekselet ble funnet i Bernville, omkring elleve mil unna Philadelphia.

Direktør i flyselskapet, Gary Kally, sa at det ikke var noen problemer med flyet eller motoren under søndagens inspeksjon.

Southwest Airlines har opplyst at selskapets egen gransking av ulykken vil bli ferdig i løpet av de neste 30 dagene, skriver NTB.

les også

Beruset annenpilot strandet 106 passasjerer i tre dager

Flyprodusenten Boeing sier at de jobber med å samle inn mer informasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder