Demokraten Ralph Northam, guvernør i Virginia, på lørdagens pressekonferanse sammen med kona Pam. Foto: AP / NTB scanpix

Guvernør avviser å gå av etter rasistisk bilde

Virginia-guvernør Ralph Northam avviser at han figurerer på et bilde fra 80-tallet med rasistisk motiv og sier han ikke vil trekke seg fra stillingen.

  • NTB

Det var fredag at et bilde fra en universitetsårbok fra 1980-tallet ble publisert. På bildet står to personer, den ene iført Ku Klux Klan-antrekk mens den andre er sminket svart i ansiktet for å ligne på en afroamerikaner.

les også

Etterforsker angrep mot «Empire»-stjerne

Northam studerte medisin på det aktuelle universitetet, og fredag beklaget han at han hadde stilt opp på bildet da han var student.

Lørdag stilte han imidlertid opp på en pressekonferanse og benektet at det var ham det var bilde av. Han innrømmet derimot at han på en fest i 1984 hadde sminket seg svart i ansiktet for å etterligne Michael Jackson.

les også

Tenåring slår tilbake mot rasismebeskyldninger

Northam representerer Demokratene, og både politiske motstandere og en rekke partifeller mener nå at han må trekke seg. Men det avviser han.

Det var det sterkt høyreorienterte nettstedet Big League Politics som først publiserte årbokbildet fredag. Bildet ble deretter delt av flere andre medier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder