Minst 19 drept i angrep på skole på Krim-halvøya

19 mennesker er drept og 40 såret i et angrep mot en yrkesfaglig skole på Krim-halvøya. Ifølge myndighetene er det en tidligere elev som står bak angrepet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Gjerningsmannen skal ha blitt fanget på overvåkningskameraer idet han gikk inn på Kerch Polytechnic College, en yrkesskole for tenåringer i byen Kertsj øst på Krim-halvøya og åpnet ild.

Angrepet skal ha startet med en eksplosjon, etterfulgt av flere, før gjerningsmannen så skal ha åpnet ild mot studentene, skriver Reuters.

Alle de drepte skal ha mistet livet som følge av skuddskader.

– Dette er en kolossal tragedie. 18 mennesker er foreløpig døde og 40 er såret, sa Krim-regionens leder Sergej Aksjonov til TV-kanalen Rossija 24 før dødstallet ble oppjustert, ifølge NTB.

Direktør ved skolen, Olga Grebennikova, forteller om grusomme scener.

– Det er døde overalt, døde barn overalt, uttalte hun til krimenske medier, ifølge Reuters.

MANGE DREPT: Stillbilde fra en video viser kaotiske scener utenfor skolen på Krim-halvøya. Foto: Kerch FM News via AP

De første meldingene gikk ut på at det hadde vært en gasseksplosjon, men dette ble senere avkreftet av Russlands nasjonale antiterror-komité.

les også

Dokumenterer den mørke siden av okkuperte Krim

MANGE SKADET: En redningsarbeider tar hånd om en av de skadede elevene ved skolen som onsdag ble rammet av det som ser ut til å være en masseskyting. Foto: – / KERCH.FM

Russiske etterforskere trodde senere det var snakk om et terrorangrep, men omtaler det nå som et massedrap. Krim-regionens leder Sergej Aksjonov sier det er en student ved skolen som sto bak angrepet og som deretter tok sitt eget liv.

Han identifiseres som 18 år gamle Vladislav Rosljakov, og skal ha vært student ved skolen på fjerde året.

Ifølge den russiske lovgiveren Alexander Khinshtein, skal 18-åringen ha skaffet seg tillatelse til jaktvåpen så sent som i september, skriver nyhetsbyrået TASS.

les også

På Krim angrer folk på Putin-støtte

Til russiske medier forteller en av den antatte gjerningsmannens venner at kameraten «hatet skolen veldig mye» og var ute etter «hevn» på lærerne, skriver BBC.

Skolen skal huse 850 elever.

SORG: Flere steder på Krim-halvøya blir det onsdag lagt ned blomster og tent lys etter at 19 mennesker mistet livet, og flere ble såret, i en skyteepisode på en skole. Her fra byen Simferopol, beliggende noen timer fra der hendelsen fant sted. Foto: STR / AFP

Den russiske TV-kanalen RT har snakket med øyenvitner til angrepet.

– Jeg så ut av vinduet og der var det en fyr med våpen som skjøt mot bygningen. Jeg låste døren og håpet at han ikke skulle oppdage meg. Ti minutter senere kom spesialstyrkene. Jeg vet ikke om de fikk tak i fyren, forteller et øyenvitne til RT-journalisten Igor Zjdanov.

Fikk du med deg? Moskva og Ukraina gir hverandre skylden for drap på «president»

FRYKTET TERROR: Store militærstyrker ble sendt til skolen etter angrepet som kostet minst 18 mennesker livet. Foto: HANDOUT / X80001

Journalisten gjengir også hva en jente på skolen forteller.

– Vi løp, og barna la seg bare ned. Vennen min ble drept rett foran øynene mine. Jeg så hvordan hun falt og lå urørlig. Jeg så hvordan gutter stupte, forteller jenta.

Les også: Nordmann tilbyr reiser til annekterte Krim

Ifølge nyhetsbyrået TASS er det erklært tre dagers sorg på Krim-halvøya.

Russland annekterte Krim-halvøya i 2014 etter at flertallet av innbyggerne der hadde stemt for løsrivelse fra Ukraina. Vesten anerkjenner ikke annekteringen og har innfør sanksjoner mot Russland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder