SVERGET INN: Brett Kavenaugh avla ed lørdag, men mandag kveld var den formelle innsettelseseremonien i Det hvite hus. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

Trump ba Kavanaugh om unnskyldning på vegne av nasjonen

Under den offisielle innsettelsesseremonien i Det hvite hus mandag kveld, ba president Donald Trump Brett Kavanaugh og familien hans om unnskyldning «på vegne av nasjonen».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Trumps høyesterettskandidat Brett Kavanaugh ble tatt i ed lørdag etter at han ble stemt inn i USAs øverste rettsinstans. Mandag kveld var det innsettelsesermoni i Det hvite hus, og der benyttet presidenten anledningen til å beklage på vegne av hele landet.

les også

Kavanaugh blir høyesterettsdommer – begynner umiddelbart

Ifølge Fox News ba han der om unnskyldning for «kampanjen for politisk og personlig ødeleggelse basert på løgner og villedelse» han mener Kavanaugh opplevde i løpet av prosessen.

– På vegne av nasjonen, vil jeg gjerne be Brett og hele Kavanaugh-familien om unnskyldning for den fryktelige smerten og lidelsen dere har blitt tvunget til å utstå, sa presidenten ifølge ABC News.

les også

Slik vil Brett Kavanaugh endre høyesterett

I sin tale etter at dommer Anthony Kennedy hadde tatt ham i ed, sa Kavanaugh blant annet at han var en lagspiller med de ni dommerne i Høyesterett, og at han vil tjene landet, ikke ett parti.

– Jeg inntar dette embetet med takknemlighet og ingen bitterhet, sa han.

Den nyinnsatte høyesterettsdommeren innrømmet at prosessen hadde vært «omstridt og følelsesbetont».

– Jeg fokuserer på å være den beste dommeren jeg kan være - en kraft for stabilitet og samhold. Målet mitt er å være en fantastisk dommer for alle amerikanskere og for hele USA, sa Kavanaugh.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder