MØTTES: USAs Donald Trump og hans russiske kollega Vladimir Putin møttes i Helsingfors mandag. Et nytt møte kan være på trappene allerede kommende høst. Dette bil i tilfellet bli de to presidentenes fjerde møte. Foto: Pablo Martinez Monsivais / TT NYHETSBYRÅN

Det hvite hus inviterer Putin til møte i Washington i løpet av høsten

Donald Trumps pressetalskvinne Sarah Sanders sier det er samtaler på gang om et nytt besøk, men hun kunne ikke si sikkert hvor det vil finne sted.

per.christensen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det hvite hus opplyser at det er den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton som har fått i oppdrag å formelt invitere Putin til USA.

I en twittermelding tidligere torsdag sa president Donald Trump at han så fram til neste møte med Putin.

les også

USA-forsker: – Den største krisen i Trumps presidentskap

Den amerikanske presidenten fortsatte torsdag flommen av Twitter-meldinger, etter at hans møte på tomannshånd med den russiske presidenten Vladimir Putin ble møtt med sterk kritikk både i hjemlandet og internasjonalt.

– Toppmøtet i Russland var en stor suksess, bortsett fra hos den virkelige folkefienden, de Falske Nyhetsmediene. Jeg ser fram til vårt andre møte, så vi kan begynne å implementere de mange tingene vi diskuterte, skriver Trump.

les også

Trump hevder han sa feil i Helsingfors

Trump nektet i Helsingfors å stille seg bak konklusjonen fra et samlet amerikansk etterretningsmiljø om at Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i 2016. Da han kom hjem til Washington, hevdet han imidlertid at han hadde forsnakket seg under pressekonferansen med Putin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder