MÅL: Mannen ble pågrepet utenfor parlamentet i London i fjor.

MÅL: Mannen ble pågrepet utenfor parlamentet i London i fjor. Foto: Jan Dahl / NTB scanpix

Mann dømt til 40 års fengsel for terrorplaner i London

En 28 år gammel mann ble fredag dømt til minst 40 års fengsel for å lage eksplosiver for Taliban og for å planlegge et knivangrep ved Parlamentet i London.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Khalid Ali fra London ble pågrepet av bevæpnet politi utenfor det britiske parlamentet i april i fjor. Da hadde han tre knivblader gjemt i klærne. Han var bare sekunder fra å overfalle politi, militær eller politikere, framkom det under høringen av ham forrige måned.

les også

Tenåringsjente siktet for planlagt terrorangrep i London

Tirsdag ble rørleggeren funnet skyldig i å planlegge terrorangrep i Storbritannia, i tillegg til to anklager om besittelse av eksplosive materialer tenkt til utlandet.

les også

Oslo-politiet ville bevæpne seg før julehandelen. For to uker siden ble søknaden innvilget.

Fredag dømte dommer Nicholas Hilliard ham til tre livstider i fengsel, en for hver anklage. Han ga terroristen 40 år fengsel for å lage eksplosiver for Taliban i Afghanistan i 2012 og 25 år for planene om å drepe i Storbritannia. I praksis vil det si at han må sone minst 40 år.

– Jeg er ikke i tvil om at det er en meget stor risiko for at du vil begå voldsforbrytelser i fremtiden og forårsake død eller alvorlig skade som følge av dette, sa dommeren i retten.

les også

Rapport: Verden er blitt mindre fredelig

Visepolitiinspektør Dean Haydon i Metropolitan beskriver Ali som «et ekstremt farlig individ» og fortalte videre at Ali returnerte til London fra en treningsleir i Afghanistan «med et mål om å drepe».

Den fengselsdømte mannen har vært under overvåking av britisk politi i mange år før han 27. april i fjor ble pågrepet ikke langt fra statsminister Theresa Mays kontor.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder