FREMME: De første migrantene har nådd grensegjerde som skiller Mexico og USA. Foto: Reuters

Her har migrant-karavanen nådd USAs grense

Hundrevis av migranter har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana, etter å ha vært en del av en migrantkaravane som har vandret gjennom Mellom-Amerika i ukevis.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De latinamerikanske migrantene fikk onsdag sitt første glimt av den amerikanske tilstedeværelsen ved grensebyen Tijuana, som ligger rett sør for San Diego.

VG med migrant-karavanen i Mexico: – Vi er ikke redde for Trump

Ifølge mexicanske myndigheter oppholder det seg om lag 2000 innvandrere i byen Culiacán, om lag 19 timers kjøretur sør for grensebyen. Det er derfor ventet at antallet migranter i Tijuana kommer til å vokse de neste dagene.

Drømmer om USA etter seks ukers ferd: – Vi hoppet på et tog i fart med 1-åringen i armene

MÅLET: Her sitter migranter på grensegjerde som skiller Mexico og USA. Foto: Reuters

Mange migranter venter i grensebyen i påvente av lederne av karavanene, som skal gi dem veiledning i hvordan de søker asyl i USA. Noen har også krysset grensen ulovlig.

les også

En navnløs død i ørkenen: – Desperate mennesker som har forlatt alt

les også

Dokumentar: Jakten på «bad hombres»

Pluss content

Migrantkaravanene var et sentralt tema i det amerikanske mellomvalget. President Donald Trump har beordret 5000 soldater til grensen og varslet at det kan bli flere. Uten å dokumentere påstandene sine hevder Trump at det er kriminelle og til og med terrorister som skjuler seg i den vandrende menneskemengden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder