FREMME: De første migrantene har nådd grensegjerde som skiller Mexico og USA. Foto: Reuters

Her har migrant-karavanen nådd USAs grense

Hundrevis av migranter har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana, etter å ha vært en del av en migrantkaravane som har vandret gjennom Mellom-Amerika i ukevis.

  • NTB
Publisert:

De latinamerikanske migrantene fikk onsdag sitt første glimt av den amerikanske tilstedeværelsen ved grensebyen Tijuana, som ligger rett sør for San Diego.

VG med migrant-karavanen i Mexico: – Vi er ikke redde for Trump

Ifølge mexicanske myndigheter oppholder det seg om lag 2000 innvandrere i byen Culiacán, om lag 19 timers kjøretur sør for grensebyen. Det er derfor ventet at antallet migranter i Tijuana kommer til å vokse de neste dagene.

Drømmer om USA etter seks ukers ferd: – Vi hoppet på et tog i fart med 1-åringen i armene

MÅLET: Her sitter migranter på grensegjerde som skiller Mexico og USA. Foto: Reuters

Mange migranter venter i grensebyen i påvente av lederne av karavanene, som skal gi dem veiledning i hvordan de søker asyl i USA. Noen har også krysset grensen ulovlig.

les også

En navnløs død i ørkenen: – Desperate mennesker som har forlatt alt

les også

Dokumentar: Jakten på «bad hombres»

Pluss content

Migrantkaravanene var et sentralt tema i det amerikanske mellomvalget. President Donald Trump har beordret 5000 soldater til grensen og varslet at det kan bli flere. Uten å dokumentere påstandene sine hevder Trump at det er kriminelle og til og med terrorister som skjuler seg i den vandrende menneskemengden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder