Her forsøker toppløs aktivist å stjele Jesus-barnet

Jomfru Maria, Josef og de tre vise menn ble sjokkerte vitner til «kidnappingsforsøket» i Vatikanet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hendelsen fant sted mandag formiddag, bare et par timer før pave Frans skulle holde en julepreken til om lag 50.000 mennesker på Petersplassen.

Den toppløse aktivisten hoppet over gjerdet og ropte «Gud er kvinne», ifølge en fotograf fra det internasjonale nyhetsbyrået Reuters som var på stedet.

Paven: Dagens flyktninger er som Josef og Maria

Bilder fra hendelsen viser at aktivisten kom seg helt frem til krybben og løftet Jesus-figuren ut, før hun ble stoppet av en tjenestemann fra Vatikanstatens politistyrke.

Aktivisten er tilknyttet Femen, som omtaler seg selv som en feministbevegelse med «modige toppløse kvinnelige aktivister».

Terningkast 1: Han er norgeshistoriens verste konge

SNUBLEFOT: Kvinnen hadde skriften «Gud er kvinne» på ryggen. Ifølge en fotograf på stedet ropte hun de samme ordene mens hun løp frem mot krybben. Foto: Alessandro Bianchi Reuters

På en blogg tilknyttet Femen blir aktivisten identifisert som Alisa Vinogradova.

Bakgrunnen for mandagens aksjon var for å sette søkelyset på «kvinners rett til egen kropp» og Vatikanets politikk om abort og bruk av prevensjonsmidler, ifølge bloggen.

– Et barn kommer ikke fra en gud, men fra en kvinne. For en kvinne er Gud, avsluttes blogginnlegget.

Dette er ikke første gang en Femen-aktivist har forsøkt å stjele Jesus-figuren på Petersplassen. Også første juledag i 2014 ble det gjennomført en lignende aksjon.

Julemirakel på Sørlandet: Maria fødte gutt

PÅGREPET: Aktivisten rakk akkurat å løfte Jesus-figuren ut av krybben før hun ble overmannet. Foto: Alessandro Bianchi Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder