DØMT: James Gargasoulas ankommer dømsavsigelsen i Høyesterett i Melbourne fredag. Foto: David Crosling/ REUTERS 

Dømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia

Mannen som med vilje kjørte ned fotgjengere i en gågate i Australias nest største by i 2017, er dømt til livsvarig fengsel for et av landets verste massedrap.

  • NTB

James Gargasoulas (29) drepte seks personer da han kjørte i full fart i den sentrale handlegaten Bourke Street i Melbourne i Victoria i januar for to år siden.

les også

Kjørte inn i folkemengde i Melbourne: Sjåfør siktet for 18 drapsforsøk

Vitner forteller at «folk fløy gjennom luften» og andre løp febrilsk til siden. Nærmere 40 personer havnet på sykehus.

MASSEDRAP: Her blir Gargasoulas pågrepet etter å ha meid ned mennesker i Melbourne 21. desember 2017. Foto: Lachlan V via AP/ TT NYHETSBYRÅN

Da Gargasoulas ble dømt til minimum 46 års fengsel fredag, beskrev dommer Mark Weinberg forbrytelsen som «et av de verste massedrapene i Australia noensinne».

Blant de drepte var en tre måneder gammel baby og en ti år gammel jente.

Dommeren sa at Gargasoulas var fullstendig klar over hva han gjorde, til tross for at han skal ha vært i en psykotisk tilstand som følge av narkotikabruk.

Drapsmannen har i løpet av rettssaken beklaget sine handlinger.

– Men det hjelper ingenting om jeg sier unnskyld. En langvarig straff vil heller ikke endre på det jeg har gjort, sa han.

Dommer Weinberg vurderte uansett ikke Gargasoulas som genuint angrende og la til at det var bare var enorme tilfeldigheter som gjorde at ikke flere ble drept.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder