Corbyn anklages for å ha kalt May «en dum kvinne»

Labour-leder Jeremy Corbyn havnet i trøbbel etter at han angivelig kalte statsminister Theresa May «en dum kvinne» under en spørretime i Underhuset.

  • siri.marie.seim.sonstelie@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

Det gikk hardt for seg da Corbyn og May diskuterte brexitavtalen under spørretimen i Underhuset onsdag, der Corbyn gikk til angrep mot Mays forsinkede brexitavstemming.

Etter å ha anklaget statsministeren for å lede landet mot en nasjonal krise, svarte May med en vits om Corbyns mislykkede forsøk på å kreve mistillit mot henne.

Corbyn mumlet deretter tilsynelatende ordene «en dum kvinne» i retning av Theresa May, og videoen av kommentaren spredte seg raskt på sosiale medier.

Etterpå utspilte det seg en opphetet ordkrig, der konservative parlamentsmedlemmer blant annet ropte at det var respektløs oppførsel.

En talsperson for Labour var rask med å benekte at Corbyn ytret ordene. Senere onsdag måtte Labour-lederen ut selv, og han forklarte da at han hadde sagt «stupid people» - dumme folk - og ikke «stupid woman».

les også

May vil ha avstemning om brexit-avtalen i januar

les også

Dette må du vite om Brexit nå

Selv ble statsminister Theresa May spurt om hva hun synes om den angivelige kommentaren.

– Jeg tror alle i denne forsamlingen, spesielt i det hundrede året hvor kvinner har stemmerett, bør oppmuntre kvinner til å ta plass i forsamlingen og derfor bør bruke riktig språk når de refererer til kvinnelige medlemmer, sa May.

Lederen i Underhuset, John Bercow, sa han ikke fikk med seg hendelsen. Men dersom Corbyn faktisk kalte May for en dum kvinne, kan han måtte beklage i Underhuset.

Bercow har selv tidligere blitt anklaget for å mobbe og bruke upassende språk mot et annet parlamentsmedlem, og understreket han ville se på videobevisene og søke profesjonell rådgivning for å se om anklagene mot Corbyn stemmer.

Mer om

  1. Britisk politikk
  2. Brexit
  3. Jeremy Corbyn
  4. Labour

Flere artikler

  1. Corbyn beskylder May for forakt for Parlamentet

  2. Theresa May har fortsatt tillit

  3. Brexit-striden: Nok et nederlag for Johnson i Underhuset

  4. Brexit-Boris: – Still mistillit om dere våger

  5. Brexit: May forsvarer samtaler med erkefienden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder