VILLE DYR: Conservators’ Center i Burlington i Nord-Carolina. Foto: WTVD/ABC11 via AP

Løve brøt seg løs – drepte Alexandra (22)

En løve på et senter for ville dyr i Nord-Carolina angrep og drepte en av arbeiderne mens innhegningen ble rengjort.

Sheriffstasjonen i Caswell County opplyser at personen som ble drept var 22-årige Alexandra Black som jobbet ved dyreparken.

Myndighetene sier ifølge AP at Black var fra New Palestine i Indiana, og at hun var nyutdannet fra Indiana State University. Hun hadde jobbet ved senteret i rundt to uker.

les også

Munk drept av leopard i India

Ifølge Conservators’ Center var en gjeng under ledelse av en profesjonell dyrevokter i gang med rengjøringen av innhegningen søndag da løven på et eller annet vis kom seg løs fra et lukket område og gikk til angrep.

Familien til Alexandra Black har kommet med en uttalelse, blant annet gjengitt av WRTV Indianapolis.

«Vår vakre, smarte og engasjerte Alex har jobbet frivillig ved flere dyre-sentre, senest ved Wolf Park i Battleground i Indiana. Dette var hennes fjerde praktikantstilling, fordi hun så gjerne ønsket å jobbe med dyr.»

les også

Politiet fant løve i Lamborghini i Paris

Hun hadde begynt i den nye jobben for ti dager siden.

«Hun var en vakker ung kvinne som var helt i starten av sin karriere. Det var en fryktelig ulykke, og vi sørger. Men hun døde mens hun fulgte sitt hjerte.»

Familien oppfordrer folk til å vurdere en donasjon til ulveparken for å hedre Alexandra.

les også

Turist-guide gikk imellom løve og turgruppe – ble drept

Senteret opplyser at løven ble skutt og drept etter angrepet, etter at de flere ganger hadde forsøkt å bedøve den uten hell. De holder stengt inntil videre.

I en oppdatering på Facebook skriver de blant annet:

«Vi er knust av tapet av et menneskeliv i dag. (...) Dette er en pågående etterforskning, og vi har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.»

Senteret oppgir at de er en ikke-kommersiell organisasjon som jobber for å forene mennesker med ville dyr. Det ligger i Burlington i Caswell County og ble grunnlagt i 1999. De spesialiserer seg på kjøttetere.

Mens de tidligere ikke holdt åpent for publikum, endret de dette i 2004 da de fikk ansvaret for omplassering av 14 løver og tigre som var blitt konfiskert fordi de levde under dårlige forhold.

I dag oppgir de at de har over 80 dyr fra over 21 arter og tar imot 16.000 besøkende i året.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder