I AKSJON: Hasan Minhaj i «Patriot Act» på Netflix. Foto: Cara Howe/Netflix

Netflix dropper satire etter saudiarabisk klage

Strømmegiganten Netflix har fjernet saudiaraberes tilgang til en episode av «Patriot Act with Hasan Minhaj» etter at myndigheten i landet klaget.

uvakt@ntb.no

I andre episode av satireprogrammet «Patriot Act with Hasan Minhaj» langer programleder Minhaj ut mot Saudi-Arabia etter drapet på journalist Jamal Khashoggi. Han kommer med spesifikk kritikk rettet mot kronprins Mohammed bin Salman, og han kritiserer den saudiledede militære innblandingen i Jemen.

les også

Satanisttempel saksøker Netflix’ nye skrekkserie

Myndighetene i Saudi-Arabia klaget til Netflix på brudd mot landets lover mot nettkriminalitet. Strømmegiganten valgte derfor å fjerne tilgangen til episoden for seere i Saudi-Arabia.

Karen Attiah, som var Khashoggis redaktør i Washington Post, reagerer og sier Netflix’ opptreden er svært opprørende, skriver Financial Times. Strømmeselskapet forsvarer fjerningen.

les også

Fem kvinner anklager Louis C.K. for seksuell trakassering

– Vi støtter kunstnerisk frihet i hele verden og fjernet episoden i Saudi-Arabia først etter at vi hadde fått en juridisk rettmessig henvendelse og for å rette oss etter lokale lover, skriver Netflix.

Episoden er fortsatt tilgjengelig i andre land, og i Saudi-Arabia kan den ses på YouTube.

Netflix har sendt sju episoder av serien i 2018, og det er ifølge Imdb planlagt 32 episider i 2019.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder