Norskpakistansk kvinne funnet død

(VG Nett) Den norskpakistanske fjellklatreren Raheela Gul som var savnet etter jordskjelvet i Pakistan, ble i går kveld funnet død.

  • Liv Bente Tiedemann
  • Tone Libråten
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

FUNNET DØD: Norskpakistanske Raheela Gul. Foto: Privat

- Hun ble funnet død onsdag kveld. Familien har nå identifisert henne, opplyser ambassadør Janis Bjørn Kanavin ved den norske ambassaden i Islamabad til NTB.

Raheela Gul var på besøk hos en familie i bygningen da jordskjelvet kom.

Begraves i dag

Kvinnen i 30-årene begraves i dag.

Gul er en kjent fjellklatrer og eventyrer i Pakistan. Avisen Daily Jang beskrev Gul som en kvinnelig eventyrer som ikke lot seg stoppe av noe.

Raheela Gul var en av få pakistanske kvinner som ble kjent for sin reiselyst. Hun gikk blant annet fra Hurgada til Kairo i Egypt, en tur som tar 15 dager. Hun har også besteget en rekke av verdens høyeste fjell og har krysset flere tøffe ørkenområder. Hun skal også ha planlagt å krysse Sahara til fots, skriver Daily Jang.

Ifølge avisartikkelen fikk Gul interessen for vandring da hun bodde i Norge. Eventyrlysten skal vært motivert av stor interesse for naturen, og hun skal ha vært spesielt opptatt av uberørte naturområder.

Brøt byggeregler

Etter jordskjelvet har det blitt kjent at byggherren for Margella Tower, blokken med luksusleiligheter, brøt byggeforskriftene da blokken ble oppført.

Byggherren fikk tillatelse til å bygge ti etasjer, men han bygde tolv, skriver VG. Da jordskjelvet rammet, raste bygningen på sekunder.

Raheela Gul er den eneste norske statsborgeren som ble meldt savnet etter jordskjelvet i Pakistan lørdag morgen. Skjelvet målte 7,6 på Richters skala, og episenteret lå omlag 100 kilometer nord-øst for Pakistans hovedstad, Islamabad.

Den pakistanske delen av Kashmir er hardest rammet av det enorme skjelvet. Til nå er nærmere 23.000 mennesker bekreftet omkommet, melder NRK.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder