OMKOMMET: Redningsarbeidere henter en dø ut av ruinene av et hus i Banda Aceh på den indonesiske øya Sumatra, nær jordskjelvets episenter. I Somalia, 500 mil unna, er flere landsbyer tilintetgjort. Foto: AFP

Hundrevis døde i Somalia

(VG Nett) Flere landsbyer i Somalia er utslettet av flodbølgen fra jordskjelvet i Indonesia, 500 mil unna.

Geir Terje Ruud
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

-Hundrevis er døde, flere landsbyer og byer er borte, sier en talsmann for den somaliske presidenten mandag, halvannet døgn etter at tsunamien slo inn over kyststripen og tok menneskeliv i minst åtte land.

GRAFIKK: SLIK HERJET TSUNAMIEN

Jordskjelvet som målte 9,0 på Richters skala, skapte voldsomme rystelser utenfor kysten av den indonesiske øya Sumatra natt til søndag. En voldsom tusnami - flodbølge - ble utløst og sendt med voldsom kraft i alle retninger.

På Sri Lanka, 160 mil unna, er minst 12.000 bekreftet omkommet mandag ettermmiddag. I Somalia, hele 500 mil unna, ble det tidlig meldt om ni omkomne i Mogadishu. Nå er situasjonen betydelig verre.

-Vi snakker om hundrevis døde i de nordlige og sentrale delene av Somalia. Hele landsbyer og byer er borte etter å ha blitt vasket vekk av bølgene, sier Yusuf Ismail, talsmann for president Abduallhi Yusuf Ahmed.

Det nøyaktige antallet omkomne er ennå ikke klart. Bare i Mogadishu er det bekreftet 50 omkomne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder