Støtter fortsatt kongehuset

(VG Nett) Det danske folk støtter fortsatt kongehuset etter nyheten om prins Joachim og prinsesse Alexandras separasjon.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

PRINSESSE ALEXANDRA(40): Får 1,7 millioner danske kroner i året når hun skilles fra sin mann prins Joachim(35). Foto: AP

Det danske meningsmålingsinstituttet Epinion har på vegne av TV-Avisen (Danmarks Radio) spurt 500 dansker om hvordan deres holdninger til kongehuset påvirkes av separasjonen mellom prins Joachim og prinsesse Alexandra.

Sympatien for prinsesse Alexandra er stor. 38 prosent sier at deres sympati ligger hos henne, mens halvparten har like mye sympati for begge parter.

Og det danske folket vil gjerne at Alexandra fortsatt skal klippe over bånd og åpne nye steder. For 73 prosent mener det er riktig at Alexandra skal fortsette med kongelige plikter, mens bare 9,8 prosent mener dette ikke lenger er en oppgave for prinsessen.

Mye omtale i medier

Mange mener noe om den kongelige separasjonen. Stort sett alle

PRINS JOACHIM (35): Skilles fra sin kone prinsesse Alexandra(40). Foto: AP

Ifølge Berlingske Tidende blir det viktig at prinsen og prinsessen i den kommende tid «holder seg på dydens smale sti.»

JydskeVestkysten mener kongehuset allerede har håndtert saken mye bedre enn kollegene i andre europeiske kongehus.

Mens det danske Ekstra Bladet syns det er synd at de kongelige nå er blitt vanlige mennesker;

- Skattebetalere betaler neste år over 80 millioner kroner til kongehuset. Hvis vi ikke får drømmer for alle de pengene, hva får vi da? En flokk helt alminnelige mennesker med dagligdagse problemer som alle oss andre - bare litt dyrere i drift, skriver avisen.

Ingen overraskelse

På mange dansker kom ikke separasjonen som noen overraskelse. Også presten som viet de to, visste at noe kom til å skje.

- Jeg er fullstendig klar over hva som nå skjer, sa Christian Thodberg til det danske nyhetsbyrået Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

- Som kongehusets prest og sjelesørger vet jeg jo en hel masse, men ifølge loven er det forbudt for en prest å si noe om hva man har blitt fortalt under slike forhold, sa han .

Det har lenge vært skrevet om prins Joachims viltre liv. Og det har gått mye rykter om prinsen. Han har blitt beskrevet som en flørtete partyprins med utpreget sans for unge kvinner. Mange dansker mener derfor han er skyld i at paret nå går fra hverandre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder