Stemmer Bush i terror-frykt

ACRON, OHIO (VG) - Jeg er bekymret for terrorismen. Det er den viktigste saken for meg, sier Ilona Willis.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Den tyskfødte kvinnen jobber som frivillig medarbeider i Bushs valgkamp i Canton, en industriby i det nordøstlige Ohio som er hardt rammet av arbeidsledighet og økonomisk nedtur.

- Livsnødvendig

Men Willis setter friheten høyest:

- Under et Taliban-regime vil ikke økonomien bety mye for meg. Jeg opplevde terrorisme i Paris i 1983 og tidligere under München-OL. Jeg vet hva terrorisme innebærer. Det er livsnødvendig at president Bush blir gjenvalgt, sier Willis til VG.

Rundt bordet av frivillige i Bush-kampanjens hovedkvarter i Canton nikkes det samtykkende.

- Vi trenger ærlighet og integritet i Det hvite hus. Vi trenger George W. Bush, sier William Ensalico.

Canton ligger i det amerikanske «rustbeltet», en region som lever av storindustrien som gjorde USA til en økonomisk supermakt. I globaliseringens tidsalder er de i ferd med å bli utkonkurrert.

Arbeidsplasser nedlegges eller flagges ut. Ohio har tapt 214500 arbeidsplasser i de fire årene George W. Bush har vært president.

- Ektemenn og hustruer kommer inn på mitt kontor i tårer. Hvordan skal de betale avdragene på huset? Hvordan skal de betale for barnas videregående utdannelse? De vet at sysselsettingsmulighetene er dårlige. Det er mange desperate mennesker, sier Bill Wright, nestleder i lokalavdelingen av United Steelworkers of America.

Fagforeningen støtter John Kerry aktivt, men Wright innrømmer at noen av medlemmene vil stemme på Bush.

Noen sier de er motstandere av selvbestemt abort. Andre sier de vil forsvare retten til å bære skytevåpen. Bush støtter abortmotstanderne, men høyesterettsavgjørelsen som tillater selvbestemt abort, står ved lag.

Kerry vil bare forby håndvåpen som ikke kan brukes til noen form for lovlig jakt.

Må vinne Ohio

Stark County, som byen Canton er en del av, er regnet som en politisk mikrokopi av Amerika. Slik flertallet stemmer i Stark County, stemmer hele delstaten Ohio.

Den som vinner Ohio, vinner presidentvalget. Ingen republikaner er blitt president uten å vinne Ohio.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder