Nordmenn løslatt etter voldtektsanmeldelse

(VG Nett) Alle de tre nordmennene som ble arrestert etter at to 14 år gamle jenter anmeldte en voldtekt i Skagen i helgen, er løslatt.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Det var etter et stort MC-treff i Skagen i Danmark i helgen at de tre nordmennene ble arrestert og siktet i forbindelse med en voldtektsanmeldelse fra to 14 år gamle danske jenter.

Den ene nordmannen, en 29 år gammel mann fra Sunnmøre, ble arrestert av politiet i Fredrikshavn natt til lørdag. Politiet fikk dagen etter rettens tillatelse til å holde mannen i tre dager.

Dansk politi bekrefter at nordmannen i dag er løslatt etter tre dager i arresten.

- Det har ikke kommet frem nye opplysninger, og vi har derfor ikke villet kreve varetektsfengsling, sier kriminalinspektør Jørgen Hansen til VG Nett.

De to andre mennene, som ifølge politiet i Fredrikshavn er kameraten og broren til mannen ble arrestert i Danmark, var etterlyst av danske politi inntil de meldte seg på Ålesund politistasjon søndag.

De ble avhørt av norsk politi i går, og sluppet ut etter avhørene.

- Vi har ikke fått noen anmodning fra dansk politi om varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Inger-Marie Sperre ved Sunnmøre politidistrikt.

Fordi saken går bak såkalte «dobbeltlukkede dører» i Danmark vil politiet ikke kommentere hva siktelsen mot de tre nordmennene går ut på.

- Alt jeg kan si er at siktelsen mot alle tre er opprettholdt, sier Hansen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder