NAVNGITT: Det var lenge usikkert hva isbjørnungen skulle hete, men nå har den fått sitt navn: Hertha, oppkalt etter fotballklubben i Berlin. Her med moren Tonja. Foto: AP Photo/Markus Schreiber/NTB scanpix.

Isbjørnunge oppkalt etter fotballklubb

Isbjørnungen som ble født i dyrehagen i Berlin 1. desember, har fått navnet «Hertha» som en hyllest til fotballaget i byen.

NTB-DPA

Det er dyrehagens direktør Andreas Knieriem som opplyser dette tirsdag.

«Hertha» viste tidlig entusiasme for ballspill, sier direktøren, som legger til at fotballklubben Hertha Berlin har vært aktive på sosiale medier med å få isbjørnen oppkalt etter klubbens navn.

les også

Internettsensasjonen April fødte sin femte sjiraffkalv

Hertha Berlin, som har den norske landslagsmålvakten Rune Almenning Jarstein i stallen, har blant annet laget en video der maskoten, en vanlig bjørn kalt Hertinho, holder opp en leke-isbjørn på klubbens hjemmebane Olympiastadion. «Hertha er et nydelig navn, er dere ikke enige, Tierpark Berlin?», sier de i videoen.

Nå er altså navnet bestemt, og klubben fikk viljen sin. Isbjørnungen skal hete Hertha, noe klubben feirer med sitt siste innlegg på Instagram ved å skrive «I Berlin kan du være hva du vil. Til og med en isbjørn ved navn Hertha!».

Se bilder av isbjørnungen Hertha fra seremonien i dyreparken:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder