UØNSKET: Den afrikanske kjempesneglen Mollusk i en bygning i Havana på Cuba i august. Sneglen kan bli opp til 20 cm lang. Foto: smael Francisco / AP / NTB scanpix

Kjempesneglen Mollusk invaderer Cuba

På kort tid har den afrikanske kjempesneglen blitt den nye folkefienden på Cuba. Ekspertene og befolkningen frykter ødelagte avlinger og overførbare sykdommer.

NTB-AP

I det stille har den 20 centimeter lange sneglen inntatt Karibias største øy, Cuba.

– Jeg hadde aldri hørt om den før, men nå er de overalt, sier Ysmila Marín som bor i ett av nabolagene som bløtdyret har inntatt.

I løpet av de siste månedene har myndighetene satt i gang et nasjonalt tiltak for å bekjempe sneglene, men ikke alle er like fornøyd med statens innsats så langt.

Les på VG+: Ekspertenes råd mot flått, huggorm, brunsnegler og mygg

Marín og flere nabofamilier holder barna innendørs i frykt for smitte fra sneglene som i verste fall føre til alvorlig hjerneinfeksjon og mageinfeksjon.

Myndighetene oppfordrer folk til å fjerne sneglene uten å ta på dem, og destruere dem i forseglede bokser.

les også

Bondepar har plukket snegler i tolv år: – Det går sport i det

Mollusken ble først oppdaget på Cuba i 2014, men er nå å finne over store deler av Havanna og resten av øystaten. Myndighetene har erkjent at det vil ta noe tid før snegleinvasjonen er under kontroll.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan sneglen har kommet seg til Cuba.

Se video: Å spise brunsnegler er noe de færreste vil befatte seg med. Slik gikk det da VGs reporter smakte på lekkerbiskenen forberedt av kokk Trond Svendgård

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder