VISER: Dennis Rodman viser fram et bilde av seg selv og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: NG HAN GUAN/AP

Dennis Rodman om Kim Jong-Un: - Min venn for livet

Den tidligere basketstjernen Dennis Rodman (52) landet lørdag i Beijing etter nok et besøk i Nord-Korea hvor han møtte landets leder. Men Rodman bryr seg ikke om den fengslede amerikanske misjonæren Kenneth Bae.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Bae (45) har vært holdt fanget i Nord-Korea siden november. Han ble i mai dømt til 15 års hardt arbeid for «forbrytelser mot staten.»

Den amerikanske diplomaten Robert King skulle nylig ha besøkt landet, men invitasjonen ble plutselig trukket tilbake.

Da Rodman landet i den kinesiske hovedstaden, den internasjonale flyplassen brukes ofte som transittsted for reisende til og fra Nor-Korea, hadde 2,01 meter høye Rodman som vanlig på seg mørke solbriller. I munnen hadde han en utent sigar.

Dette var Rodmans andre besøk til Nord-Korea i år.

Ikke min jobb

- Det er ikke min jobb å spørre om Kenneth Bae. Spør Obama om det. Spør Hilary Clinton, sa han til de mange ventende journalistene.

- Jeg gir blanke.

Nord-Koreas nyhetbyrå KCNA rapporterte at Rodman og landets leder Kim Jong-un hadde hatt kvalitetstid sammen, og at de hadde spist middag og sett en basketball kamp sammen under det fem dager lange besøket.

Les også: Dennis Rodman til Nord-Korea igjen.

Den unge diktatoren er angivelig svært interessert i basketball.

Ifølge Reuters viste Rodman fram bilder hvor han møtte Kim, og sa han hadde gitt Kim en presang - Bad Boy vodka - som «han elsket.»

- Han er min venn for livet. Jeg bryr meg ikke om hva dere tenker om ham. Jeg gir blanke i hva mennesker verden rundt tenker om ham, sa Rodman, fortsatt ifølge Reuters.

Nå kan du se hele dokumentaren på VGTV: Dennis Rodman's Big Bang in Pyongyang

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder