Turistbåt sank i Colombia – minst seks døde

UTENRIKS

Her går turistbåten med over 170 passasjerer ned i en kunstig innsjø nordvest i landet.

Publisert: Oppdatert: 26.06.17 07:41

Landets president sier at seks personer mistet livet og at flere titalls er fortsatt er savnet etter dramaet som utspilte seg ved Penol-reservoaret i turistbyen Guatapé søndag ettermiddag lokal tid. Lokale myndigheter sier til reportere på stedet at ni er døde, melder AP.

Ifølge politiet blir 24 personer behandlet for skader på det lokale sykehuset.

Dramatiske videoer viser hvordan fritidsbåter kom til for å redde folk fra den synkende båten.

– Båten sank, og alt vi kunne gjøre var å skrike og rope på hjelp, sier en kvinne som var om bord på turistbåten.

Vitner forteller at båten så overfylt ut, og at det ikke var nok redningsvester til alle passasjerene, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Passasjerene var på helgetur da båten gikk ned i en kunstig innsjø, som er en av Antioquia-provinsens største turistattraksjoner.

– Den sank ekstremt fort. Det skjedde i løpet av noen minutter, sier brannkaptein Luis Bernardo Morales, og understreker:

– Vi vet ikke om det var en teknisk feil, at båten var overfylt eller om det var strømmene i vannet som førte til at den sank.

President Juan Manuel Santos sier at de seks omkomne er colombianere, og at det så langt ikke er funnet døde barn. Han sier også at han er blitt informert om at båten ikke hadde for mange om bord.

– Måten båten sank på, raskt og plutselig, vekker spørsmål, sier han, og opplyser at eksperter er på stedet for å granske ulykken og omstendighetene rundt.

Ifølge lokale myndigheter tyder foreløpige opplysninger på at 99 personer er reddet, og at 40 personer klarte å ta seg i sikkerhet på egenhånd.

Mandag morgen norsk tid pågår det fortsatt en storstilt redningsaksjon, med bistand fra blant annet luftforsvaret og dykkere.

Myndighetene har bedt folk om å melde inn om de savner noen og om de kjenner til personer som var på båten, så de får oversikt over situasjonen

Her kan du lese mer om