TRUMP OG SESSIONS: Donald Trump i diskusjon med justisminister Jeff Sessions 15. mai. Nå langer presidenten ut mot sin justisminister på Twitter. Foto: Evan Vucci AP

Trump til angrep på egen justisminister

President Donald Trump mener justisminister Jeff Sessions
har vært «svært svak» i behandlingen av Hillary Clintons e-poster.

Geir Molnes
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I en oppsiktsvekkende twittermelding går president Donald Trump til frontalangrep på sin egen justisminister Jeff Sessions.

– Justisministeren har tatt en VELDIG svak posisjon når det gjelder Hillary Clintons kriminalitet (hvor er e-postene og demokratenes server) og folk som lekker etterretningsmateriale, skriver presidenten tirsdag formiddag norsk tid.

Trump har tidligere kritisert justisministeren for å erklære seg inhabil i forbindelse med Russland-etterforskningen.

Dette har Trump omtalt som «svært uredelig overfor presidenten» i et intervju med New York Times.

Jusprofessor til VG: Trump setter lojalitet foran loven

– Sessions burde aldri ha erklært seg selv inhabil, og hvis han først skulle det, burde han sagt ifra til meg før han tok jobben, så jeg kunne valgt noen andre, sa Trump til avisen.

Nøkkelrolle i administrasjonen

Jeff Sessions var den første senatoren som gikk offentlig ut med støtte til Trumps presidentkampanje, og ble belønnet med en av nøkkelposisjonene i presidentens administrasjon. Det er nå mye som tyder på at forholdet mellom dem har surnet kraftig.

Har du lest? Jeff Sessions vil vitne for Senatets etterretningskomité

Intervjuet med New York Times satte fart i spekulasjonene om at Sessions kommer til å trekke seg, og Trumps seneste twittermelding vil neppe dempe disse spekulasjonene.

– For meg er det en ære å tjene dette departementet. Jeg elsker denne jobben, og jeg planlegger å fortsette å gjøre den så lenge det er passende, sa Sessions på en pressekonferanse, i etterkant av New York Times artikkel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder