DREPT HER: Seks personer i samme familie ble funnet i dette huset i Chicago i starten av februar. Nå er Diego Uribe (innfelt) og kjæresten Jafeth Ramos (innfelt) siktet. Foto: AP Photo/Nam Y. Huh, Chicago Police Department

Siktet for drapet på seks slektninger i USA etter mislykket ran

Over tre måneder etter at familien på seks ble funnet brutalt drept i hjemmet sitt i Chicago, har politiet pågrepet en slektning og hans tenåringskjæreste.

Det var i starten av februar at politiet fant fire voksne og to barn knivstukket, skutt og mishandlet. I tiden som fulgte har både slektninger og naboer stilt seg spørsmålet om hvem som kunne stå bak – og hvorfor.

– De var en familie, som alle andre, som gikk på jobb og skole. Som elsket hverandre og som fulgte loven. I mine 28 år i politiet har jeg aldri vært borti en sak som har gått så inn på meg - og så mange andre i avdelingen, sier politietterforsker Eddie Johnson i Chicago-politiet.

Les også: Amerikanske Ashlynne (11) kidnappet og brutalt drept

Startet som et familiebesøk

SIKTET: Diego Uribe (22). Foto: Chicago Police Department via AP

Ofrene er identifisert som ekteparet Rosaura (58) og Noe Martinez senior (62), deres 38 år gamle sønn Noe Martinez junior og deres 32 år gamle datter Maria Herminia Martinez. I tillegg til sistnevntes to barn – Leonardo Cruz (13) og Alexis Cruz (10).

Tre måneder etter de brutale drapene mener imidlertid politiet at de har fått et gjennombrudd i saken.

Like før helgen ble slektningen Diago Uribe (22) og hans kjæreste Jafeth Ramos (19) pågrepet og siktet.

Ifølge politiet har begge de siktede tilstått - og i avhør gitt detaljerte beskrivelser av hva som skjedde i huset denne februardagen, melder AP.

Les også: Satt uskyldig dømt for drap i 33 år

Ifølge kjæresteparet dro de på besøk til slektningene for å spise lunsj. Men da 22-åringen senere skal ha truet den 32 år gamle tanta med en pistol, eskalerte det hele i et blodig drama.

PÅ ÅSTEDET: Chicago-politiet er her utenfor huset til familien - to dager etter at de ble drept. Foto: Ap

Til politiet har han forklart at han skjøt henne da han ikke fikk penger, skriver Chicago Tribune.

– Det hele startet med en krangel med Maria. Hun ble skutt og drept, og senere fortsatte han systematisk med de andre i huset, sier avdelingsleder Gene Roy i Chicago-politiet.

Les også: Seriemorderen «The Grim Sleeper» funnet skyldig i ti drap på kvinner

– Jeg vil bare leve

SIKTET: Jafeth Ramos (19). Foto: Chicago Police Department via AP

Til politiet har siktede forklart at hans 13 år gamle fetter ba på sine knær da han forstod at han var den siste overlevende.

– Vær så snill ikke gjør det. Vær så snill. Jeg vil bare leve, skal gutten ha sagt før han ble knivdrept.

Politiet mener at den 19 år gamle kjæresten ikke drepte noen, men viser blant annet til at hun ikke grep inn, og at hun dessuten hjalp til med å skjule sporene.

I tillegg til tekniske bevis som knytter 22-åringen til åstedet, har politiet også funnet hans DNA under fingerneglene på et av ofrene.

Politiet mener motivet var penger, og at det hele var et mislykket ran. Ifølge politiet ønsket de seg nok penger til å kjøpe seg en bil, men endte kun opp med en spillkonsoll, noen smykker – og i underkant 6000 kroner.

Bistandsadvokaten forteller at den nå siktede slektningen deltok i begravelsene.

– Han var opprørt. Og jeg trodde det var sorg, sier hun til Chicago Tribune.

Fikk du med deg? To politimenn siktet for drap på seksåring i USA

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder