25 ÅR SKILLER BILDENE: Paul Jackson ble pågrepet og siktet for voldtekt og kidnapping i 1990, året bildet til venstre er tatt. Jackson rømte før dommen falt, og ble funnet i Mexico mandag (bildet til høyre).

25 ÅR SKILLER BILDENE: Paul Jackson ble pågrepet og siktet for voldtekt og kidnapping i 1990, året bildet til venstre er tatt. Jackson rømte før dommen falt, og ble funnet i Mexico mandag (bildet til høyre). Foto: Reuters ,

Paul (45) tatt etter 24 år på rømmen

Voldtektsanklagede Paul Jackson skulle for retten i 1991, men rømte før han rakk å få noen dom.

Sofie Braseth
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

24 år senere er Jackson funnet i Mexico.

– En rømling anklaget for å kidnappe kvinner på gaten og voldta dem har blitt arrestert i Mexico etter 24 år på rømmen, melder amerikanske myndigheter, ifølge CNN.

Paul Jackson ble pågrepet mandag i Guadalajara i Mexico, der han angivelig gikk under navnet Paul Bennett Hamilton.

I juni 1990 ble han siktet av en storjury i staten Oregon for voldtekt og kidnapping. Halvbroren Vance Roberts var også anklaget. Datoen for rettssaken var klar, og de to halvbrødrene ble sluppet fri i påvente av domsbehandlingen etter at deres mor kausjonerte dem ut, skriver Oregon Live.

Men i februar 1991 flyktet de to mennene.

Les mer om uløste krimgåter her: Drapene langs Interstate 45 (krever innlogging)

Løp for livet

Andrea Hood er en av kvinnene som ble kidnappet av halvbrødrene. Hun var 17 år da hun ble bortført i 1990, Hun ble torturert, voldtatt gjentatte ganger og tidvis lenket til en seng av Jackson og Roberts, skriver CNN.

På et tidspunkt lot brødreparet Hood ha den ene hånden fri, slik at hun kunne bla i en bok om underdanige kvinner. Da hun var alene frigjorde hun beina og sin andre hånd, knuste et vindu, klatret gjennom det knuste glasset og løp for livet.

To år tidligere hadde Michaelle Dierich blitt kidnappet, tjoret til et skapgulv og voldtatt og torturert i en uke. Da Roberts slapp henne fri meldte hun de grusomme hendelsene til politiet.

Den gang var de mistenkte ukjente, men da Hood klarte å komme seg løs fra halvbrødrenes hus i Oregon to år senere ble Dierich-saken koblet til Jackson og Roberts.

Lest denne? Pågrepet rømling i avhør: Planen var å dra til Mexico

TV-program førte til pågripelse

Mens Roberts meldte seg til politiet etter 15 år på rømmen og ble dømt til 108 år i fengsel, har amerikanske myndigheter hverken hørt noe eller sett snurten av Jackson – inntil nå.

Mandag ble han arrestert på vei til jobb på en elektronikkbutikk, fortalte nestleder Eric Wahlstrom i Oregons U.S. Marshals-tjeneste til CNN.

Brukte lekespade som åre: Fange rømte fra Bastøy på surfebrett

Myndighetene tror at rømlingen har bodd i Mexico i flere år.

I juli var Jackson hovedpersonen i en episode av etterforskning- og dokumentarserien «The Hunt With John Walsh», som tar for seg uløste kriminalhistorier. Et tips som myndighetene fikk inn kort tid etter at Jackson-episoden gikk på lufta skal ha ledet til at 45-åringen ble pågrepet av myndighetene i Guadalajara.

Beryktet narkobaron på rømmen: «El Chapo» har rømt fra fengsel for andre gang

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder